Az "elásnak Zuglóban" kifejezés nem költői metafóra Várnai László szerint

Házkutatás választási csalás miatt Baross utca 85 Pikó András ellenzéki jelölt VIII. kerület Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Megszólalt Karácsony "őszödi beszéde" ügyében Várnai László, zuglói önkormányzati képviselő is, aki Karácsonyék baloldali ellenzékeként, egy civil szervezet, a Civil Zuglóért Egyesület helyi képviselőjeként több korrupciós ügyre, így a parkolási visszaélésekre is felhívta a figyelmet. Várnai bejegyzésében beszámolt arról, hogy Karácsony neki is említette, hogy Tóthék megfenyegették, a "tudjuk melyik óvodába jár a gyereked" mondatot említette meg Várnai. De az önkormányzati képviselő arról is ír, hogy miért fajultak idáig a korrupciós ügyek Zuglóban: "Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlaneladást, közbeszerzést, parkolást." De a továbbiakban még sötétebb dolgokra is felhívja a figyelmet a helyi ügyeket jól ismerő politikus: "az elásnak Zuglóban kifejezés" nem metafóra Zuglóban, hiszen ott van Sápi Attila eltűnt MSZP-s képviselő, akiről azt írja Várnai: "A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen." Végezetül a civil szervezet képviselője elmondta, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik.
Vágólapra másolva!

Várnai László mint zuglói képviselő, legújabb bejegyzésében számos további zűrös zuglói részletről írt:

Az önkormányzati képviselő Karácsonyék baloldali ellenzékeként, a Civil Zugló Egyesület színeiben politizál, és hívja fel évek óta a figyelmet a zűrös zuglói ügyekre, többek közt a parkolásra.

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, kiszivárgott Karácsony "őszödi beszéde", amelyben a zuglói polgármester elmondta, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte.

Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi országgyűlési képviselő, Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját), a baloldalon maffiaviszonyok uralkodnak.

Házkutatás választási csalás miatt a Baross utca 85-ben Pikó András ellenzéki jelöltnél a VIII. kerületben, Karácsony Gergely Forrás: Origo

"Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön", saját magáról pedig voltaképpen elismeri, hogy nem alkalmas arra, hogy rendet tegyen Zuglóban.

A felvételt egyébként ellenzéki médiumok jelentették meg nem véletlenül: lemondtak Karácsonyról, tudják, hogy kikap, és már október 14-ére, a választás utáni időszakra készülnek, és persze kapóra jött a bosszú lehetősége is, hiszen Karácsony korábban szinte az összes baloldali pártot megjárta és elárulta.

Ahogy megírtuk, mára azonban teljes hallgatásba burkolóztak az üggyel kapcsolatban az ellenzéki propagandaoldalak.