Ezért védi a Jobbik az antiszemita Szávay Istvánt

Vágólapra másolva!
Ahogy azt megírtuk, még mindig nem mondott le a képviselői mandátumáról a durván zsidózó Szávay István, a Jobbik képviselője, aki bár arra tett ígéretet, hogy december 31-i hatállyal visszaadja mandátumát, továbbra is szerepel a frakció tagjai között a parlament hivatalos honlapján. Ez azért lehet, mert az egykor antiszemita botrányok sorozatát produkáló párt lélekben még mindig ugyanaz, mint korábban volt. De nincs ezen mit csodálkozni, hiszen ezt a pártot, ma, 2019-ben is - amikor a Jobbik már közösen pózol Gyurcsányékkal - olyan emberek vezetik, mint a zsidókat korábban listázni kívánó Gyöngyösi Márton, vagy egy cigány férfi megverése miatt jogerősen elítélt, korábbi szkinhedvezér, Sneider Tamás. De a korábbi hírek szerint reaktiválták a holokausztgyalázó Kulcsár Gergelyt is.
Vágólapra másolva!

- mindezt Szávay István írta még Facebook-oldalára decemberben, amikor nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amin náci retorikával dicsekszik egy zsidó nő megverésével.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Ennek ellenére Szávay István a Parlament.hu adatai szerint a mai napig tagja a Jobbik frakciójának. A képviselő tehát nem mondott igazat decemberben, amikor lemondásáról beszélt.

Forrás: parlament.hu

Mint emlékezetes decemberben közölte a Hír TV azt a hangfelvételt Szávayról, amin arról beszélt, hogy egy szórakozóhelyen nácinak nevezték őt:

Azt is mondta:

Szávay elismerte, hogy ő hallható a hangfelvételen, de azt tagadta, hogy megütötte volna a nőt. Azzal védekezett, hogy hazudott, csak dicsekedett vele (amitől persze még ugyanolyan antiszemita maradt).

Balra tartó antiszemiták

Az, hogy Szávay még mindig a Jobbik-frakciót erősítheti, komoly üzenetet hordoz a párt valós gondolkodásáról, a párttagok mentalitásáról. Hiába a nagy mese, hogy ők már igazából "néppártiak", sőt lassan inkább baloldaliak,

hiába esküdözik egy színpadon Jakab Péter szóvivő Gyurcsány Ferenccel, a szívük mélyén továbbra is maradtak ugyanazok a szélsőséges, kirekesztő emberek, akik voltak.

Hiszen látható, hogy hiába lobogott együtt a jobbikos zászló a DK-ssal a január 5-i tüntetésen, a párt vezetői még mindig falaznak a csúnya antiszemitizmussal lebukó párttársuknak.

De nincs mit ezen csodálkozni, hiszen a Jobbik nevű pártot jelenleg is két olyan ember vezeti, Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás személyében, akik nem is olyan régen még határozottan kiálltak a szélsőséges nézeteik mellett.

Budapest, 2018. szeptember 29. Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője beszél, a háttérben Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a párt kongresszusáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Dürer Rendezvényházban 2018. szeptember 29-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Emlékezetes, 2012-ben Gyöngyösi Márton, aki azóta a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője lett, még a zsidókat szerette volna listáztatni a Parlamentben, és Izrael ellen érvelt.

Íme a botrányos felszólalás:

De a párt mostani elnöke, Sneider Tamás is híres volt egykor szélsőséges nézeteiről, hiszen a pártelnök "Roy" néven szkinhedvezérként tevékenykedett Eger környékén.

Sneider "Roy" Tamás akkor és most Forrás: Valovilag.hu

Sőt el is ítélték 1992-ben: felfüggesztett szabadságvesztést kapott egy cigány férfi megverése miatt.

Tavaly arról is lehetett olvasni, hogy a holokausztgyalázó Kulcsár Gergelyt is reaktiválta a Sneider-féle új pártvezetés.

Forrás: Ripost

Mint emlékezetes, Kulcsár Gergely volt az a politikus, aki beleköpött a zsidó áldozatok emlékére felállított Duna-parti cipőkbe. De ő volt az is, aki a náci horogkeresztekből összerakott üdvözlőlevelet küldött a párttársainak újév alkalmából.

Így tehát nem véletlen, hogy a Jobbik vezetői utolsó erejükig védik a lebukott antiszemitákat, hiszen ők maguk is azok. Így akarnak összefogni a baloldallal (az MSZP-től Gyurcsányig), valószínűleg azt gondolva, hogy ez ellen a baloldalon úgysem lesz kifogás, hiszen Nyugat-Európában ma már a baloldali pártokban gyülekeznek az antiszemiták (a brit Corbyntól a holland Sargentiniig).