Tarlós: 2011 óta 36 milliárd forintot nyertem vissza az Alstomtól a fővárosnak

TARLÓS István
Budapest, 2019. március 30. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Tarlós István budapesti főpolgármester a Hír TV Magyarország élőben című műsorában pénteken azt mondta, hogy pályaalkalmassági orvosi vizsgálatot javasol az ellenzéki roncsderbi jelöltjeinek, tekintettel arra is, mivel valamennyien olyan ígérethalmazt tettek le az asztalra, amelyek közül mindegyiknek vagy jogi, vagy pénzügyi akadálya van, de az sem ritka, hogy mindkettő. Beszélt az elmúlt évek eredményeiről is, valamint arról is beszámolt, hogy az Alstommal szemben a főváros egy hatmilliárd forintos pert nyert meg.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester Karácsony Gergely kapcsán megjegyezte, hogy Zuglóban teljes a káosz, elég csak a parkolási botrányt felidézni.

De a zuglói polgármesterről elmondta azt is, hogy nem tudja, hogy az ellenzéki politikus milyen összefogást szeretne megvalósítani Budapesten, hiszen a saját kerületében működő testület kilencven százaléka is ellene van.

Budapest, 2019. március 30. Tarlós István főpolgármester beszédet mond a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án Forrás: MTI/Mohai Balázs

Zugló kapcsán a főpolgármester beszámolt arról is, hogy májusban adósságrendezési eljárást kezdeményeztek a kerülettel szemben és felelevenítette azt is, hogy Karácsony jegyzője maga mondta, hogy kész csoda, hogy ez a zuglói városrész egyáltalán működik.

Karácsony kapcsán arról is beszélt Tarlós, hogy Karácsony saját elmondása szerint száz százalékig bízik abban a Gyurcsány Ferencben,

Karácsony Gergely, Kálmán Olga, Kerpel-Fronius Gábor Forrás: Origo

Kálmán Olga választási ígéreteivel kapcsolatos felvetésével kapcsolatban a főpolgármester kiemelte: a tizennyolc éven aluliak ingyenes utazásának biztosítása jogszabályi feltételekbe ütközik.

Kálmán Olga Tarlós István önállóságát megkérdőjelező megnyilvánulására reagálva a főpolgármester megjegyezte, hogy Kálmán Olga önállóságát jól mutatja, hogy „Gyurcsány Ferenc huszadik beosztottjaként” működik, és Gyurcsány egy karlendítéssel letiltotta Kálmánt a Hír TV-nek adandó interjúról.

Kálmán Olga Forrás: Bordács Bálint

Tarlós István felidézte, hogy Kálmán Olga azzal érvel maga mellett, hogy itt él Budapesten, így ismeri az itt élők problémáit. Ennek kapcsán a főpolgármester megjegyezte:

Tarlós István arról is beszélt, hogy a DK politikusa megválasztása esetén a főváros valamennyi autóbuszát elektromos járművekre cserélné, arról azonban nem esett szó, hogy honnan teremtené elő ennek a fedezetét, mivel ez ezer autóbuszt jelentene, amelynek az összköltsége így százhatvan milliárd forint lenne, az ár azonban nem foglalná magába a szükséges infrastruktúrát és töltőállomásokat.

A beszélgetésben a főpolgármester emlékeztetett az elmúlt kilenc év legfontosabb fővárosi fejlesztéseire, többek között az M4-es metró befejezésére, az M3-as metró első szakaszának felújítására (és a második szakaszon jelenleg is folyó munkálatokra), a villamosvonalak felújítására-hosszabbítására, a csatornázásokra és a járművek cseréire is.

A múlt mellett Tarlós István a jövőre is kitért, elmondva, hogy megújul a Lánchíd és környéke, a BKV járműcseréi tovább folytatódnak, de megszépül a Széna tér és a Blaha Lujza tér is.

Íme a teljes interjú: