Egyik baloldali jelölt sem esélyes Tarlós István ellen

Karácsony Gergely, Kálmán Olga, Kerpel-Fronius Gábor
Vágólapra másolva!
Egyik baloldali jelöltnek sincs esélye Tarlós Istvánnal szemben, derül ki a Nézőpont Intézet által, a Magyar Nemzet számára készített legfrissebb közvélemény-kutatásból. Az Intézet által megkérdezett budapestiek válaszából az is kiderült, hogy 71 százalékuk szerint Tarlós István nyerne, ha most tartanák a voksolást. De az is látszik a Nézőpont Intézet kutatásából, hogy Tarlós akkor is győzne, ha egy az egy elleni harc lenne: Kálmán Olga és Karácsony Gergely esetében is legalább 10 százalékkal többen szavaznának a jelenlegi főpolgármesterre, Kerpel-Fronius Gábort pedig még jobban megverné Tarlós.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet Budapesten végzett közvélemény-kutatása alapján látható, hogy míg Tarlós Istvánt a budapestiek közel kétharmada (62 százalék) alkalmasnak tartja a főpolgármesteri tisztség betöltésére,

addig mind Karácsony Gergely (35 százalék), mind pedig Kálmán Olga (31 százalék) esetében is csak nagyságrendileg a fővárosiak egyharmada vélekedik így.

Beszédes, hogy míg Tarlós Istvánt csupán a budapestiek egyharmada nem tartja alkalmasnak a városvezetésre (32 százalék),

addig Karácsony Gergelyt (52 százalék) és Kálmán Olgát (48 százalék) a fővárosiak fele.

Forrás: Nézőpont Intézet

A Nézőpont Intézet arról is megkérdezte a budapestieket, hogy szerintük melyik jelöltnek mennyire lenne esélye legyőzni a regnáló polgármestert.

Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek negyede szerint van esélye Karácsony Gergelynek, de a megkérdezettek szintén negyede szerint van csak esélye Kálmán Olgának legyőzni Tarlós Istvánt.

Puzsér Róbertet 8, Kerpel-Fronius Gábort pedig 4 százaléknyian említették.

A közvélemény-kutatásból kiderült az is, hogy Tarlós István minden egyes vetélytársát legyőzné, még akkor is, ha egy az egy ellen indulnának. Karácsony Gergely és Kálmán Olga esetében is legalább 10 százalékponttal többen szavaznának Tarlós Istvánra (50 vs. 36 százalék és 48 vs. 38 százalék).

Kerpel-Fronius Gábort pedig még ennél is jobban megverné a jelenlegi főpolgármester (54 vs. 22 százalék), mint ahogyan Puzsér Róbertet is (55 vs. 18 százalék).