Nagyobb pofon, ha jobbról kap ki a Fidesz

időközi választás, Gőgös, MSZP, Ajka
időközi választás 2015.04.12
Vágólapra másolva!
A tapolcai vereség tanulsága, hogy a jövőben az MSZP-nek is érdemes lenne mozgalmibb jellegűvé tenni a kampányait, véli Gőgös Zoltán. Az elnökhelyettes szerint ugyanis ez lehet a Jobbik tapolcai sikerének a titka.
Vágólapra másolva!

Még nincs meg a végeredmény, de úgy néz ki, hogy a Jobbik jelöltje, Rig Lajos nyeri a tapolcai időközi országgyűlési választást. A második helyre a fideszes Fenyvesi Zoltán tűnik befutónak, az MSZP színeiben induló Pad Ferenc a harmadik helyen áll.

Gőgös Zoltán örülhet a Fidesz vereségének, de az MSZP-ének már nem Fotó: Polyák Attila - Origo

„Az embereket sikerült mozgósítanunk, csak nem a megfelelő irányba" – mondta Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese. Még nem tudni a tapolcai időközi országgyűlési választás végeredményét, de a Jobbik vezet.

Nem balról, hanem jobbról

Gőgös szerint az mindenképpen jó hír, hogy úgy néz ki, ismét nemet mondanak a Fideszre, csakúgy mint a legutóbbi két időközi választáson Veszprémben és Újpesten. Persze valahol aggasztónak tartja, ha a Jobbik nyer, de Gőgös szerint a kormánypártnak sokkal nagyobb pofont jelent, ha nem balról, hanem jobbról verik meg őket.

Hiába nyert Ajkán az MSZP, a választókerület többi településén a Fidesz és még több helyen a Jobbik diadalmaskodott Fotó: Polyák Attila - Origo

Többet kellett volna piszkálódni?

Ha kikap az MSZP, annak az is az oka lehet, hogy a Jobbik vagy 10-szer többet költött a tapolcai kampányra, mint a szocialista párt, véli Gőgös, aki szerint az esetnek az is a tanulsága, hogy a jövőben az MSZP-nek is érdemes lenne mozgalmibb jellegűvé tenni a kampányait. Szerinte ugyanis ez lehet a Jobbik sikerének a titka (már ha nyernek végül). Meg persze a piszkálódás és a sárdobálás, amiből szerinte ők kevésbé vették ki a részüket.

Ennyire volt elég a saját bázis

A fentiek ellenére Gőgös semmit nem csinálna másként a kampány során, ha újra kezdhetnék. A saját bázisukat sikerült maradéktalanul mozgósítaniuk, az pedig most ennyire volt elég. A vereség nem Pad Ferenc hibája. "Ő tisztességes, hiteles jelölt" – mondta Gőgös.