Vágólapra másolva!
A jobbikos Rig Lajos nyerte a mandátumot a vasárnap tartott tapolcai időközi országgyűlési választáson - közölte az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője, miután megszámolták a szavazatokat abban a szavazókörben, amelyikben bevárták a külföldön leadott voksokat.
Vágólapra másolva!

Ughy Jenőné elmondta azt is, hogy a választási bizottság határozata alapján a mandátumot 10 608 szavazattal Rig Lajos kapta. A választási iroda vezetője hozzátette: a vasárnapi időközi választás eredménye a külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksaival együtt vált véglegessé.

Mára várták a végleges eredményt

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, először nyert egyéniben a Jobbik vasárnap, a veszprém megyei 3-as számú választókerületben. A voksolás napján Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda elnöke már előre jelezte, hogy a vasárnapi szavazás befejezése után egy előre kijelölt szavazókörben - ez Tapolca 6. számú szavazóköre - nem számolták össze a voksokat, mert ide számolják majd a még akkor be nem érkezett szavazatokat.

Győzött a Jobbik

Az előzetes várakozások szerint a parlamenti mandátumért folyó verseny három jelölt között dőlt el: a kormánypárti jelölt Fenyvesi Zoltán, az MSZP és a Demokratikus Koalíció által támogatott Pad Ferenc, illetve a jobbikos Rig Lajos, akinek végül sikerült is a győzelem.

Rig Lajos nyerte a tapolcai választást Fotó: Polyák Attila - Origo

A Fidesz-KDNP jelöltje végzett a második, a szocialisták és a DK közös jelöltje pedig a harmadik helyen.

22 jelölt indult

A tapolcai időközi választáson összesen 22 jelölt indult, de nagy többségük még az egy százalékos arány közelébe sem jutott. A jobbikos, az MSZP-s, és a fideszes jelöltön kívül egy százalék feletti eredményt mindössze egy jelölt, az LMP-s Sellee Barbara ért el. 2,05 százalékkal ő lett a negyedik.