Kiakadtak az ál-Magyar Hírlapra az igazinál

ál-Magyar Hírlap
Vágólapra másolva!
Nem tartotta viccesnek a Magyar Hírlap, hogy egy viccpárt ál-Magyar Hírlapot adott ki álhírekkel. A főszerkesztő közölte: perre készülnek. A Kétfarkú Kutya Párt szerint ez benne volt a pakliban. Az elnök azt mondta, volt egy kis pénzük, amit viccelődésre költöttek.
Vágólapra másolva!

Leállítják Paks2 építését, Feloszlik az MSZP - ezekkel a szalagcímekkel a címlapján jelent meg a Magyar Hírlap pénteken. Pontosabban egy ál-Magyar Hírlap, mert az igazi napilap címoldalán teljesen más híreket lehetett olvasni.

A Kétfarkú Kutya Párt által kiadott ál-Magyar Hírlap nagyon hasonlít az igazira Forrás: Origo

A jobboldali napilap valódi példányszámánál jóval nagyobb mennyiségben, 10 ezer példányban megjelentetett álújság kiadója az a Kétfarkú Kutya Párt volt, amely ellenplakátokkal hekkelte meg korábban a kormány bevándorlásellenes plakátkampányát is.

Jogsértés miatt perelnének

A Magyar Hírlap is értesült arról, hogy a viccpárt "a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva - áltartalommal és álhírekkel - kiadványt adott ki" - közölte az Origo kérdésére Petán Péter főszerkesztő.

Tudatta azt is, hogy a kiadó szerint ez jogellenes, és a kiadónak, a szerkesztőségnek, valamint a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz.

nem másolhatja le, nem terjesztheti más szellemi termékét" - közölte a főszerkesztő az Origóval. Közleményt is kiadtak atról, hogy a Magyar Hírlap Kiadói Kft. "a szükséges jogi lépéseket megteszi."

Benne volt a pakliban

Nem is számított más reakcióra a Kétfarkú Kutya Párt, melynek elnöke a per lehetőségére reagálva az Origónak azt mondta, "ez benne volt a pakliban". Kovács Gergely hozzátette: ők nem kívánják beperelni a Magyar Hírlapot, amelynek amúgy szerinte ingyenreklámot csináltak.

Egy, a Kétfarkú Kutya párt ellenplakátjai közül Forrás: MKKP

Kérdésünkre, hogy miből tellett az ál-Magyar Hírlap kiadására, a pártelnök azt mondta: a kormány bevándorlásellenes plakátjait kifigurázó ellenplakátokat adományokból fizették, és ebből a pénzből maradt félmillió forintjuk.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen a Magyar Hírlapot vették célba, azt válaszolta, hogy "ha már az ellenkampányra volt a pénz, akkor leginkább ez a napilap volt az, amelyik azt a szellemiséget képviseli ebben a témában, ami ellen a plakátkampánnyal tiltakozni akartunk."

Kovács Gergely pártelnök arra a felvetésre, miszerint tart-e az álújság címlapján nevesített MSZP reakciójától, esetleges peres fellépésétől, visszakérdezett: "Miért perelnének, hiszen feloszlanak?"