Leaszfaltozták a miskolci polgármester utcáját is

Vágólapra másolva!
Nemcsak Zsiga Marcell alpolgármester, fideszes parlamenti képviselő új házánál aszfaltoztak az idén Miskolcon, hanem Kriza Ákos polgármesternél is - értesült a Blikk.
Vágólapra másolva!

Új útburkolatot kapott Kriza Ákos miskolci polgármester lakóhelye és közvetlen környezete, ráadásul a fideszes politikusnak még a kapufeljáróját is leaszfaltozták - írja a Blikk.

"Néhány hónapja, egy nyári napon váratlanul megjelentek a munkagépek, és egy nap alatt leaszfaltozták az útszakaszt" - mondta el a Blikknek Horváth Viktor, Kriza Ákos egyik szomszédja. Ő nagyon örült a felújításnak, mert így az ő háza előtt is tükörsima út fut. Egy másik szomszéd ugyanakkor arra panaszkodott, hogy az ő háza előtti részt már nem aszfaltozták le. "Jöhettek volna még egy kicsit feljebb az aszfaltozógépek, sokan laknak errefele is" - mondta Lesták Gusztáv, akinek közel száz métert kell a murvás úton autóznia a házától, hogy elérje az aszfaltos részt.

Kriza Ákos szóvivője csak egy 2010-es útjavításról tudott beszámolni, pedig egy másfél héttel korábbi közleményükben még a polgármester utcája is szerepelt abban a felsorolásban, amely az idei miskolci útfelújításokat sorolta fel. "Kriza Ákos 2010 októbere óta polgármester. Az utcáját 2010 nyarán, vagyis az előző, szocialista vezetésű önkormányzat idején újították fel" - mondta Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője, aki a Blikk kérdésére hozzátette, hogy egyéni képviselői keretből, a lakók kérésére történt a beruházás. A lap úgy tudja, hogy Sebestyén László fideszes képviselő volt a felajánló, aki a legutóbbi választásokon bekerült a parlamentbe.

Nem Kriza Ákos az egyetlen miskolci városvezető, akinek a házánál aszfaltoztak. Zsiga Marcell alpolgármester október végén vett egy miskolctapolcai házat, amely előtt hetekkel később már fel is újították az utcát, a Blikk információi szerint 7 millió forintért.