Beperelték az interneten vitázó Dr. Bubót

Vágólapra másolva!
Egy interneten álnéven vitázó személyt perelt be egy vállalkozó becsületsértés és rágalmazás miatt Miskolcon. A Dr. Bubó álnév alatt egy internetes fórumon véleményt nyilvánító férfi kilépett a nyilvánosság elé, és vállalta a tárgyalást - jelentette az RTL Klub. A két férfi között a miskolci Erzsébet fürdő felújításával kapcsolatban robbant ki vita.
Vágólapra másolva!

A televízió híradása szerint wellnessközpontot szeretne létrehozni a közel egy évtizede zárva lévő Erzsébet fürdő épületében az intézmény üzemeltetője. Az átépítéshez szükséges építési engedélyeket 2000 novemberében kapták meg, ám a több mint 3 milliárd forintos, 3 ütemben megvalósuló beruházás csak lassan halad.

Mohácsi Gábor, a fürdő vezérigazgatója a nehézkes ügyintézéssel és a kivitelezők pontatlan munkájával magyarázta az RTL Klubnak a késést. Szerinte ugyanakkor értelmetlen az a vita, ami egy internetes fórumon alakult ki, sőt sumák, alattomos támadásnak tartja a fórumra álnéven író férfi állításait.

Az RTL Klub szerint a Dr. Bubó álnéven író férfi azzal vádolta a fürdő tulajdonosát egy internetes fórumon, hogy nem tartja be a szerződéseket, és visszaél a pályázaton nyert pénzekkel. Többször nevezte csalónak, és azt is sérelmezte, hogy az épület kupolájának tetején lévő szélkakasra a saját monogramját íratta. Utóbbi az igazgató szerint azonban csak véletlen egybeesés, mert az MG felirat a Miskolci Gőzfürdőt jelenti. Mohácsi Gábor becsületsértésért és rágalmazásért perelte be a bíróságon az álnéven író férfit, aki később felfedte kilétét.

A Dr. Bubóként író férfi ügyvédje tanácsára nem nyilatkozott, csak annyit közölt az RTL Klubbal, hogy lokálpatrióta lévén bátran áll a bírósági tárgyalások elé, és minden, az interneten közzétett véleményét bizonyítani is tudja.