Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megint bedugult a főváros

Vágólapra másolva!
Összesen 20 helyszínen 70 ezer négyzetméternyi utat újítanak fel Budapest útjain ősszel. Emellett szeptemberben kezdődött a kettes metró felújítása, ráadásul az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán is lezárnak több sávot karbantartási munkálatok miatt.
Vágólapra másolva!
Forrás: mti
A fúrás-faragások miatt bedugul a főváros nagy része

Hatalmas torlódások vannak Budapest útjain. A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint szeptember 1. és október 31. között összesen 20 helyszínen mintegy 70 ezer négyzetméter útfelületet újítanak fel a fővárosban. Öt helyszínen már folynak a munkálatok. A Károly körúton október 15-ig, a XXII. kerületben a Kossuth Lajos utcában szeptember 25-ig, a XXIII. kerületi Rézöntő utcában, a Rákospalotai úton és a Váci úton szeptember 15-ig dolgoznak.

Emellett hamarosan feltúrják a Soroksári utat, a Szépvölgyi utat, a Podmaniczky utcát, a Baross utcát és a Népfürdő utcát is. Felbontják az aszfaltot a II. kerületi Csévi és Kapy utcában, a X. kerületi Keresztúri úton, a XII. kerületben az Ugocsa utcában, a XIV. kerületi Szentmihályi úton, a XVIII. kerületben a Lőrinci úton, a XIX. kerületben a Nádasdy utcában és a XX. kerületi Ferenc utca egy részén és a XVII. kerületben a Pesti út - Ferihegyi úti csomópontban is.

Budapest.huhttp://www.budapest.hu/Részletek az útfelújításokrólAutopálya.huhttp://www.autopalya.hu/cimlap/Friss hírek forgalomkorlátozásokról

A fővárosi utak felújítása mellett lezárnak több sávot is az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszán Budaörs magasságában, a bevásárlóközpontok közelében. A Budapestről kifelé vezető oldalon a napokban már befejezték, a befelé vezető részen azonban csak most kezdik a csatorna felújítását - közölte honlapján az Állami Autópálya Kezelő Rt. Emiatt itt is jelentős torlódásokra lehet számítani.

Ráadásul szeptemberben kezdődött a kettes metró felújítása is, emiatt az esti órákban és hétvégén metró helyett csak busszal lehet utazni a Népstadion és az Örs vezér tere közötti szakaszon. A metró teljes szakaszának felújítása öt véig tart, ráadásul jövőre kezdődik a négyes metró építése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről