<P class="MsoNormal">Díszkivilágítást kap az Oktogon és a Palace Szálló

Vágólapra másolva!
Száztízmillió forint közterület-használati díjat kell hogy fizessen a Gellért Szálló a fővárosi önkormányzatnak egy söröző miatt. Újabb százmilliókat hitelez az önkormányzat két eladósodott kórháznak, s díszkivilágítást kap az Oktogon.
Vágólapra másolva!

Több mint 110 millió forintot készül bezsebelni a Gellért Szállótól a fővárosi önkormányzat. A hotel sörözője ugyanis fővárosi tulajdonú közterületen található, s erre csak évtizedek után derült fény. A Danubius Hotels 1996-ig visszamenőleg és 15 évre előre hajlandó megfizetni a közterület-használati díjat. A társaság eddigi tartozása 33 millió, az elkövetkező másfél évtizedre pedig 79 milliót kellene közterület-használati díjként megfizetnie. A végső döntést pedig a közgyűlés mondja ki.

A főpolgármesteri kabinet tegnap két budapesti kórház válságmenedzseléséről is tárgyalt. A dél-pesti Jahn Ferenc kórház 250 millió forint visszatérítendő támogatást kér a fővárostól sorai rendezésére. Azért van szükség a hitelre, hogy az intézmény ki tudja fizetni adósságait, s így megelőzzék a csődöt. A kórház már megkezdte a válságmenedzselési terv végrehajtását, felülvizsgálták a korábbi szerződéseket, valamint a gyógyszerlistát. Az eladósodás okát az új vezetés azonban nem a gazdálkodásban, hanem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hiányos finanszírozásában látja a csődbiztos. A szintén eladósodott Nyírő Gyula kórház 100 millió visszatérítendő támogatást kap az önkormányzattól. Az egészségügyi intézmény informatikai fejlesztésére 2002-ben 120 millió forint fejlesztési támogatáshoz jut.