Beperelték a kecskeméti Tescót és a Baumaxot

Vágólapra másolva!
Fogyasztói érdekeket sértő magatartásuk miatt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség beperelte a kecskeméti Tesco és Baumax áruházakat. Az ügyészség szerint a Baumaxban nem tájékoztatták megfelelően a vásárlókat, a Tescóban pedig lejárt szavatosságú termékeket is árultak.
Vágólapra másolva!

A megyei főügyészség mindkét ügyben azt kéri a bíróságtól: állapítsa meg a szabálysértéseket és tiltsa el az áruházakat a fogyasztóvédelmi törvénybe ütköző, kifogásolt gyakorlattól. A fogyasztóvédelmi vizsgálatok szerint a Baumax kecskeméti áruházában tapasztalt szabálytalanságok a vásárlók elégtelen tájékoztatásából adódtak. Számos áruféleségnél, főként a műszaki cikkeknél hiányzott a magyar nyelvű használati útmutató. A kecskeméti Tesco áruházban a vásárlói tájékoztatók hiányán kívül a lejárt szavatossági idejű élelmiszerek árusítását is kifogásolták.

A Tesco közleményben tudatta: a társaság a mai napig nem kapott hivatalos értesítést sem a bíróságtól, sem a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől arról, hogy fogyasztóvédelmi ügyben per indult a kecskeméti Tesco áruház ellen, így egyelőre nem kívánnak nyilatkozni ezzel kapcsolatban.