Strandolni indult a család, de hátborzongató állatok állták az útjukat - videó

Vágólapra másolva!
Egy család strandolni indult Ausztráliában, azonban a partra érve óriási rákok állták az útjukat. Sosem láttak még ilyen állatokat, ezért nem mertek lemerészkedni a vízhez. A családfő videót készített a nem mindennapi esetről, majd feltöltötte az egyik közösségi oldalra - meghökkentő kommentek érkeztek.
Vágólapra másolva!

A videóban láthatjuk a strandra vezető lépcsőt, amit szó szerint 

gigantikus méretű állatok foglaltak el, méghozzá rákok. Annyian jöttek elő a vízből, hogy lehetetlenség lett volna őket kikerülni.

Az állatok olyan hatalmas méretűek, hogy a kommentelők közül többen is csalással vádolták meg a felvétel készítőjét, mondván, azok nem is igaziak.

Volt viszont, aki azt írta: oltári szerencséje volt az ijedt szemtanúnak, ugyanis sokan élnek úgy hosszú évek vagy évtizedek óta Ausztráliában, hogy még egyetlen példányt sem láttak ezekből a hatalmas rákokból, nemhogy így, csoportba verődve.

Sokan irigykedtek a félelmetes látványra, mivel tényleg ritkaságnak számítanak ezek az állatok, így tulajdonképpen szerencse, hogy ennyire jó minőségű és ilyen közeli felvétel készült róluk. A Promotions.hu annyit jegyez még meg az esettel kapcsolatban, hogy azt nem lehet tudni, hogy miért jöttek ki ennyire a partra, és miért éppen a parti lépcsőt választották.

Hatalmas rákok máskor is megkeserítették már turisták pihenését: néhány évvel ezelőtt ugyanis több család az idilli ausztrál Karácsony-szigeten éppen a szabadban grillezett, amikor több tucat óriási rák vette körül őket. Az ádáz kinézetű rákféle, a pálmatolvaj rák akár egy méter hosszúra is megnőhet, és kiváló a szaglása. 

Ezek a rákok ijesztő megjelenésük ellenére ártalmatlanok, bár köztudott róluk, hogy néha ellopnak különböző tárgyakat.

 Korábban éppen a Karácsony-szigeten lophatott el egy 6000 ausztrál dolláros hőképkamerát egy ilyen példány egy kutatótól.

A történetünkben szereplő Amy Luetich és családja néhány éve már a Karácsony-szigeten él, és néhány más családdal együtt táborozott a Grants Well kempingben, amely a sziget őserdős részén található. "Néhányszor táboroztunk már ezen a területen de még soha nem láttunk ennyi pálmatolvaj rákot" – mondta Amy. Hozzátette, hogy amikor megérkeztek, már 20 példány gyülekezett egy fa alatt, amelynek a lepotyogó terméseit eszegették.

A hatalmas rákok akár 50 évig is élhetnek, és „szelíd óriásoknak” számítanak.

"Amint elkezdtünk főzni, körülöttünk nyüzsögtek. A fiam 52 rákot számolt össze. Az volt a feladata, hogy felvegye őket, és elrakja onnan, ahol ettünk. Imádta. Aztán elkezdtek felmászni az asztalra, egy másik pedig a grillre" – idézte a Daily Mailt a Travelo.

A nemrégiben az ausztráliai strandon készült videófelvételt ide kattintva lehet megtekinteni: