Drasztikus lépésre szánta el magát a Tesco

vásárlás, bolt, önkiszolgáló kassza, kassza, fizetés, bolt, illusztráció
Hand of a man at self-service checkout in supermarket.
Vágólapra másolva!
A Tesco áruházakban mostantól már a WC-papírokra is biztonsági címkéket tettek az Egyesült Királyságban, mert azt tapasztalták, hogy ezeket is egyre nagyobb számban tulajdonítják el a bolti szarkák. 
Vágólapra másolva!

Egyre nagyobb a baj az Egyesült Királyságban, a megélhetési válság miatt ugyanis brutálisan nő a bolti lopások száma. A Tesco munkatársai legújabban már a WC-papírokra is kénytelenek voltak biztonsági címkéket ragasztani.

Újabb és újabb rekordot döntenek az élelmiszerárak az európai szigetországban (is), emiatt pedig a britek már az alapvető szükségleti cikkek kifizetésekor is nehézségekbe ütköznek. Jól látható ez a rendőrségnél bejelentett bolti lopások számának drasztikus megugrásában. Angliában és Walesben tavaly negyedével nőtt az élelmiszerboltokban a lopások száma. Ezért, mostantól a szupermarketekben a különféle a legtöbbet használt a termékekre lopásgátlót matricát tesznek.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Dusan Petkovic/Shutterstock. No use without permission./Dusan Petkovic

Ezzel a megoldással élt legutóbb a Tesco a WC-papíroknál, mert azt tapasztalták, hogy már ezt az árucikket is egyre nagyobb számban teszik "zsebre" a bolti szarkák. Erre először egy a beckenhami Tesco Express-be betérő vásárló figyelt fel, de túl későn.

"Csak akkor vettük észre, hogy biztonsági címke van a WC-papíron, amikor vásárlás után indultunk volna kifelé a boltból, és megszólalt a riasztó. Nagyon kínos jelenet volt! Azt hittük, hogy elfelejtettünk valamit kifizetni, aztán kiderült, hogy a WC-papíron rajta maradt ez a matrica, és az jelzett" - mesélte a vásárló.

Az elmúlt években rengeteg árucikkre tettek lopás meggátolására szolgáló címkét. Ezek közé tartoznak bizonyos vajak, mézek, márkás instant kávék, a drágább húsok - például a steak - , a szalonna és kolbász, mosószerek, sajt a csokoládé, és mostantól a WC-papír.

Forrás: Mirror