Rengeteg arany kerülhet elő Skóciában

arany, aranyipar, aranybányászat, aranyár, stock, stockfotó, illusztráció, illusztrációs
Small gold nuggets in an antique measuring
Vágólapra másolva!
Folytatódhat a Scotgold Resources nevű cég működése, miután a jelek szerint sikerült befeketőt találni a vállalat mögé. A cég egy arany- és ezüstkutató vállalat, és ahogy az Origo megírta, hozzá köthető Skócia egyetlen kereskedelmi aranybányája is.
Vágólapra másolva!

Komoly bajba került a Scotgold október elejére. Akkor jelentették be, hogy addigi legjelentősebb befektetőjük hátat fordított nekik. Ez a vállalat további működését veszélyeztető helyezetet teremtett.

A cég körüli fejlemények azért érdemelhetnek figyelmet, mert hozzájuk köthető a 2020 novemberének végén megnyitott aranybánya. A Cononish Glasgow-tól északra található egy történelmi helyszínen, ahol már évszázadokkal korábban folyt érckitermelés.

A vállalat még 2018-ban kapott engedélyt Skócia egyetlen aranybányájának megnyitására, ahol

a tervek szerint kilenc év alatt több mint 23 ezer uncia értékű aranyat termelnek ki.

Képünk illusztráció Forrás: shutterstock

Most azt közölték, hogy "előrehaladott tárgyalásokat" folytatnak egy új stratégiai befektetővel, amelynek színre lépésével megoldódhatnak finanszírozási gondjaik, folytatódhatnak arany- és ezüstfeltárási, valamint kitermelési tevékenységeik. Amennyiben ez mégsem sikerülne, úgy hatósági tisztviselőket kell kinevezni a vállalat élére, ami lényegében a cég felszámolásának kezdetét jelentené - számol be arról a Morningstar.

A Scotgold azt közölte, "a megfelelő időben" további bejelentéseket tesznek helyzetükről. A vállalat részvényei forognak a londoni tőzsdén, kereskedésüket azonban egyelőre felfüggesztették.