Ilyen egy tökéletes, festői ház az Atlanti-óceán partján

Stonington, Maine
Vágólapra másolva!
Egy New York-i származású festőművész tervezte azt a 60-as években épült házat, amely most eladóvá vált Maine államban. Az ingatlan tökéletes otthon a városi forgatagból menekülők számára, ráadásul az egész koncepciója maga is olyan, mint egy festmény.
Vágólapra másolva!

Emily Muir egy New York-i festő-, szobrász- és agyagművész volt, aki a Maine államban található Stoningtonban találta meg az igazi otthonát. A szintén szobrász férjével 1939-ben telepedett le végleg Maine-ben. Annak ellenére, hogy Muir soha nem tanult építésznek, 46 házat tervezett a környéken, és ezekért díjakat is kapott.

Egyik ilyen alkotása a Falls at Crockett Cove néven ismert épület, amely 1968-ban készült el, és Muir jellegzetes házai közé tartozik. Az épület egy gránitsziklán terül el, Crockett Cove zord partjainál.

Muir festői érzéke nyilvánvalóan hatott a ház koncepciójára. Az erdőből kinyúló, sziklaszirten elterülő ház ugyanis egyszerre áraszt nyugalmat, és kínál kilátást a szomszédos óceánra, illetve a környező erdős szigetekre.

Az ingatlan egy közel öthektáros telken terül el, és összesen 150 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik. A házban három hálószobát és másfél fürdőszobát alakítottak ki. A telken található még egy különálló kis ház is, amely tökéletesen használható például művészstúdióként vagy elszeparált irodaként. Ez 2021-ben készült el, amikor a főépületet is alaposan felújították és korszerűsítették. Most tehát minden 21. századi igényt kielégít – írja a Dirt.com.

A hatalmas üvegablakok pazar kilátást biztosítanak az óceánra és a környező tájra. Emellett a belső tereket úgy alakították ki, hogy a bútorok egyszerre tükrözzék a klasszikus és a kortárs hangulatot. Ezek a bútorok a házzal együtt járnak.

Az ingatlant most 1,59 millió dollárért, vagyis közel 550 millió forintért árulják.