Megtalálták a legutóbbi kalóztámadásban eltérített hajót

oil tanker, olajszállító, illusztráció
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Néhány nappal ezelőtt megtalálták azt a szingapúri bejegyzésű olajszállító hajót, melyet még április 10-én támadtak meg kalózok a Guineai-öbölben. A Success 9 nevű tankerre Elefántcsontpart fővárosa, Abidjan közelében találtak rá, a gCaptain portálon megjelent beszámoló szerint a legénységgel együtt, melynek tagjai most már biztonságban vannak.
Vágólapra másolva!

A szingapúri kormány közleményt adott ki az ügyben, melyben azt írják, megtalálták azt a tartályhajót, melyre "ismeretlen személyek" április 10-én szálltak fel, és amellyel megszakadt minden kapcsolat. Az incidensről az Origo is beszámolt: a viszonylag kicsi olajszállító hajót minden valószínűség szerint kalózok rohanták le, nagyjából 560 kilométerre Abidjan városáról, a nyílt tengeren.

Illusztráció Forrás: Pixabay / Jörg Peter

A Success 9 tulajdonosa több nemzetközi kockázatkezelő ügynökség segítségével kutatást indított a hajó után, és riasztotta a közelben elhaladó hajókat is, hogy segítsenek az eltérített tanker helyzetének meghatározásában.

Végül egy kereskedelmi hajó fogta az olajszállító leadott vészjelzését.

A Success 9-et Abidjantól nagyjából 600 kilométerre délre találták meg, a járművet előzőleg kalózok szállták meg - közölte az elefántcsonparti hadsereg vezérkari főnöke. A hatóságok megerősítették, hogy a jármű azóta beérkezett a főváros kikötőjébe. A rakományának állapotáról nem adtak ki információkat, a fedélzeten tartózkodókkal kapcsolatban pedig csak annyit közöltek, hogy a legénység biztonságban van.