Jókora félreértés van a Tesco nevének eredete körül

Tesco, angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, áruház, bevásárlóközpont, illusztráció
Signage is seen outside a Tesco Superstore in south London on September 30, 2019. - Tesco, the Britain's biggest food retailer, will report its first-half results on October 2. (Photo by Tolga AKMEN / Tolga Akmen / AFP)
Vágólapra másolva!
Világszerte számtalan olyan márkanévvel lehet találkozni, amelyek a mindennapjaink részévé váltak ugyan, de valószínűleg kevesen ismerik keletkezésük pontos történetét. Magyarországon az egyik legismertebb márkanév a Tesco, de vajon hányan tudják, hogy mit is jelent valójában?
Vágólapra másolva!

A vállalatot még 1919-ben alapította Jack Cohen, aki harcolt az első világháborúban, majd a harcok befejeztével leszerelt, és befektette azt a pénzt, amit ebből kapott. A hadsereg élelmiszerfeleslegét vásárolta fel, ezt kezdte el árusítani egy autóból - írja a Promotions.hu.

Aztán a vállalkozás beindult, és név is kellett, végül egy névösszeolvadásból jött létre a ma is ismert ikonikus vállalatnév.

A T.E. Stockwell teaszállítópartner és Cohen nevéből, ezek összevonásából.

Az Origo vállalatról készített összeállítását ide kattintva olvashatja el.

Bár nagyon sok helyen olvasni lehet egy másik történetet, amely szerint Cohen feleségének nevéből jön a Tesco, a Tessa Cohen név kezdőbetűinek összeolvadásából. Ám a valóság az, hogy Jacknek nem volt Tessa nevű felesége.