Nőtt az építőipari termelés éves viszonylatban januárban

épít, építkező, építkezés, építési terület, ház, házépítés, illusztráció
Construction and structure concept of Engineer or architect meeting for project working with partner and engineering tools on model building and blueprint in working site, contract for both companies.
Vágólapra másolva!
2022 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A két építményfőcsoport közül az épületek építése 0,4 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,9 százalékkal emelkedett a 2021. januári értékhez képest. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 6,3 százalékkal kisebb volt a decemberinél, írja a KSH. 
Vágólapra másolva!

2022 januárjában az előző év azonos hónapjához képest:

Az épületek építményfőcsoport-termelése 0,4 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 12,9 százalékkal nőtt.

Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 0,7 százalékkal kisebb lett, az egyéb építmények építésében 10,4 százalékkal bővült a termelés.

A speciális szaképítés 3,7 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

A megkötött új szerződések volumene 11,7 százalékkal növekedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 49,7 százalékkal emelkedett, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 39,8 százalékkal kisebb volt a 2021. januári bázisnál.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 6,3 százalékkal magasabb volt a 2021. január véginél.

Az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 5,1 százalékkal csökkent, az egyéb építményeké 15,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.