Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kórokozómentes csomagolóanyagokat gyárt egy körösladányi cég

Box Print-FSD Packaging Kft.
Körösladány, 2022. január 31. Szakember dolgozik a vírus-és baktériummentes csomagolóanyagokat gyártó Box Print-FSD Packaging Kft. körösladányi üzemében az új gépsor átadásának napján, 2022. január 31-én. A vírus-és baktériummentességet nano-ezüst részecskékkel ellátott lakk-, vagy fóliabevonattal érik el, amelyet speciális géppark segítségével visznek fel a csomagolóanyagok felületére. Az így kezelt csomagolóanyagokra rákerülő vírusok és baktériumok száma 99,99 százalékkal lecsökken. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Vírus- és baktériummentes csomagolóanyagokat gyárt a körösladányi Box Print-FSD Packaging Kft. A magyar tulajdonú cég 685 millió forintból hajtotta végre a beruházást.
Vágólapra másolva!

Fazekas Attila ügyvezető igazgató a beruházás hétfői átadásán az MTI-nek elmondta: uniós pályázaton 548 millió forintot nyertek el, amelyet önerővel és banki hitellel egészítettek ki.

Hozzátette, hogy egészségipari, higiéniai és élelmiszeripari termékek csomagolását már most is tudják gyártani, és hamarosan megfelelnek a még szigorúbb szabványoknak is, amivel a gyógyszeripar számára is tudnak készíteni termékeket.

A vírus-és baktériummentességet nano-ezüst részecskékkel ellátott lakk-, vagy fóliabevonattal érik el, amelyet speciális géppark segítségével visznek fel a csomagolóanyagok felületére.

Az így kezelt csomagolóanyagokra rákerülő vírusok és baktériumok száma 99,99 százalékkal lecsökken.

A lakk funkcionalitását ISO szabványnak megfelelően baktériumfajokkal és a koronavírus-család törzsével szemben sikeresen tesztelték. Fazekas Attila elmondta, hogy koronavírus antigén gyorsteszt dobozból évi 150 millió darabot tudnak gyártani, ezért keresik az exportlehetőséget is, elsősorban Németországba.

Dankó Béla, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Fazekas Attila ügyvezető és Kardos Károly polgármester (b-j) átadja a vírus-és baktériummentes csomagolóanyagokat gyártó Box Print-FSD Packaging Kft. új gépsorát a cég körösladányi üzemében 2022. január 31-én Forrás: MTI/Rosta Tibor

Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő az átadón azt mondta, országos szinten is kiemelkedő projekt valósult meg. Emlékeztetett, hogy

a körösladányi önkormányzat az utóbbi években uniós pályázatokon közel 1,3 milliárd forintot nyert el; a helyi cégek 22 pályázaton több mint 1,5 milliárd forintot nyertek el.

Hazai forrás is érkezik a településre a Magyar Falu programon keresztül, a 150 millió forint egyharmadát az egyházak kapják.

Hozzátette, a több mint 4500 lélekszámú településen hamarosan célegyenesbe érkezik a sportcsarnok és az uszoda építése is.

Szakember dolgozik a vírus-és baktériummentes csomagolóanyagokat gyártó Box Print-FSD Packaging Kft. körösladányi üzemében az új gépsor átadásának napján Forrás: MTI/Rosta Tibor

Kardos Károly (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében elmondta, "a koronavírus okozta kihívások biztosan velünk maradnak akkor is, ha a vírus már nem lesz".

A Box Print- FSD Packaging Kft.-t 1998-ban két magyar magánszemély alapította. Jelenleg két telephelyen, Dunaharasztiban és Körösladányban, több mint hatezer négyzetméteren termelnek, Békés megyében a kisebb, Dunaharasztiban a nagyobb márkatermékek csomagolását gyártják kartonból és hullámpapírból, ofszet technológiával.

Tavaly 155 millió terméket gyártottak, árbevételük meghaladta a 2,2 milliárd forintot. Nyolcvanhét munkavállalót foglalkoztatnak, Körösladányban a közeljövőben elképzelhető 15-20 százalékos létszámbővítés

- mondta az MTI-nek Fazekas Attila.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről