Hihetetlenül megugrott a Tesla legnagyobb amerikai riválisának árfolyama

Nikola Corporation, Nikola Corp., autógyártó, autó, kamion
Vágólapra másolva!
A Nikola az egyike azoknak az elektromos autógyártóknak, amelyek iránt komoly érdeklődést mutatnak a befektetők, azonban a vállalat értékpapírjainak árfolyama rendkívül volatilis, ezért igen nagy kockázatot jelent. A Nikola részvényei tegnap ismét erősödésnek indultak, miután bejelentették, hogy megrendelést kaptak a cég elektromos szemetesautóira.
Vágólapra másolva!

A Nikola bejelentette, hogy a Republic Services 2500 darab elektromos-, és hidrogén meghajtású szemetest rendelt, ha pedig minden jól megy, akkor továbbiakat is kérnek majd a vállalattól. Azt azonban egyik fél sem árulta el, hogy pontosan mekkora összegű volt a megrendelés.

A Nikola várhatóan 2023-ban szállítja le a kukáskocsikat, a járművek tesztelése pedig 2021 végén, vagy 2022 elején kezdődhet meg.

A cég tulajdonosa, Trevor Milton, arról beszélt, hogy ez a szegmens mindig is az egyik legstabilabb volt, ezért a részvényeseik számára hosszú távú befektetést tudnak kínálni. Milton egyébként rendkívül megosztó személyiségnek számít, sok mindenben próbálja Elon Musk-ot, a Tesla első emberét másolni.

A Nikola egyik tervezett teherszállítója Forrás: Nikola Corporation

Milton szintén hadat üzent azoknak, akik a Nikola árfolyamának csökkenésére játszanak (shortolnak), ráadásul a kritikát sem tűri túl jól, a Twitter fiókján például bárkit letilt, aki negatív kommentet ír a Nikoláról, vagy éppen az értékpapírjaik shortolását reklámozza.

A Nikola egyébként nemrég kezdte meg arizonai gyárának építését, amely a tervek szerint éves szinten 35 ezer furgont gyárt majd. Ugyan a vállalatnak még egyetlen legyártott kocsija sincs, a befektetők mégis komoly lehetőséget látnak a Nikolában főleg azért, mert hidrogén meghajtású járműveket is fejleszt a cég.