Zászlót bontott az amerikai űrhaderő

Űrhaderő, U.S. Space Force flag, zászló, Egyesült Államok, Donald Trump, 2020
WASHINGTON, DC - MAY 15: Gen. Jay Raymond (R), Chief of Space Operations, and CMSgt Roger Towberman (L), with Secretary of the Air Force Barbara Barrett present US President Donald Trump with the official flag of the United States Space Force in the Oval Office of the White House in Washington, DC on May 15, 2020. Samuel Corum-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Fehér Házban mutatták be az USA új haderőnemének, a tavaly decemberben feállított űrhaderőnek lobogóját, számol be arról a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Az haderőnemet, az USA legújabb fegyveres erejeként, még tavaly decemberben hívták életre. Annak bejelentésekor Donald Trump amerikai elnök azt mondta, országa számára fontos, hogy kiterjessze fegyveres jelenlétét az űrben. Korábban a légierő feladata volt az űrt értintő támadó és a védekező műveletek végrehajtása.

Bemutatták az amerikai űrhaderő lobogóját Forrás: AFP/2020 Getty Images/Pool

Trump a zászló leleplezésekor azt is mondta, hogy az Egyesült Államok most "hihetetlen katonai fejlesztést végez" és

olyan rakétát épít, mely minden korábbinál nagyobb sebességre képes.

Nem sokkal később Jonathan Rath Hoffman, a Pentagon szóvivője kijelentte, a Védelmi Minisztérium hiperszonikus rakéták fejlesztésén dolgozik, melyeket az ország "ellenfelei miatt" építenek meg.

Az amerikai űrhaderő költségvetését az USA a védelmi kiadásokon belül könyveli el. A Pentagon egy pénzügyi évre tekintve több mint 700 milliárd dollárból gazdálkodhat. A korábbi közlések szerint, a 2021-es pénzügyi évre 15 milliárd dollár juthat az űrhaderő fejlesztésére, legalábbis a Fehér Házban ekkora összeggel számolnak.