A nagy amerikai légitársaságok elfogadták a rendkívüli támogatást

Delta Airlines Boeing 757
Vágólapra másolva!
Az amerikai pénzügyminisztérium arról számolt be, hogy a nagy légitársaságok elfogadták a 25 milliárd dolláros mentőcsomagot, így az alkalmazottaknak októberig biztosan lesz munkája, addig ellengedő ugyanis a mostani tőkeinjekció. Az viszont még mindig bizonytalan, hogy mikor indulhatnak újra a járatok és mennyi ideig tarthat a szektor eddigi legnehezebb időszaka.
Vágólapra másolva!

Az amerikai légitársaságok abban bíznak, hogy októberre helyreáll a légiközlekedés, hiszen eddig a koronavírus miatt az utasforgalom 95 százalékkal esett vissza.

Ennél viszont néhányan sokkal pesszimistábbak és arra számítanak, hogy még a jövő évre is áthúzódhat a jelenlegi helyzet, akkor viszont újabb mentőcsomagra lenne szükség.

A nagy légitársaságok a számukra megítélt összeg 70 százalékát a fizetésekre fordíthatják és azt nem is kell visszafizetniük az államnak. A kisebb társaságoknak pedig a teljes összeget elengedik, amennyiben 100 millió dollárt, vagy annál kevesebbet kaptak.

Illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint a hat legnagyobb légitársaság az American, a United, a Delta, a Southwest, a Jetblue és az Alaska mellett négy kisebb fogadta el a mentőcsomagot és annak feltételeit. A Delta 4,5 milliárd dollárt kapott, az American 5,8 milliárdot, a Southwest 935 milliót, az Alaska 992 milliót a United pedig 6 milliárd dollárt.