A magyar internethálózat felkerült a világ toplistájára

broadband business cable cat center cluster communication computer connection data database datacenter drive equipment fiber fibre firewall hardware high hub industry information internet lan network networking online optic parallel processors rack router
60135256 - network connection
Vágólapra másolva!
A tavalyi évben hazánk a világ egyik olyan országa lett, ahol a legnagyobb az internet sebessége a Datareportal.com felmérése alapján. Ez különösen jól jön most a járványhelyzetben, amikor több szórakozás és munka is kötődik az internethez.
Vágólapra másolva!

Az átlagos vezetékes internet sávszélesség Magyarországon elérte a 128,07 Mbps sebességet a Datareportal.com oldal szerint, mely a világ internethálózatait és használatukat monitorozta.

Az összehasonlításban hazánk a tizedik helyen végzett, közel 20 százalékkal gyorsulva az előző év eredményéhez képest.

Hazánk előtt végzett az Egyesült Államok, 130,79 Mbps-os sávszélességgel, míg a vezetékes internetszolgáltatások között az első helyen Szingapúr áll, ahol 200,12 Mbps az átlagos sávszélesség.

Hazánké a világ tizedik legnagyobb sebességű vezetékes internethálózata Forrás: Origo

Ez a rekord sebességű hazai internet jól jön a koronavírus-járvány idején, amikor a Budapest Internet Exchange (BIX, az egyik legnagyobb független magyar adatkicserélő központ) mérései szerint

március 21-én megdőlt a történelmi adatforgalmi rekord is, 252,7 Gbps csúcsforgalmat mértek.

A korábbi csúcsforgalom 245,9 Gbps volt.

A Datareportal felmérése szerint a tavalyi év végén a világ népességének 59 százaléka, 4,54 milliárd ember rendelkezett interneteléréssel. Idén az első félévben ez a szám meghaladhatja a 60 százalékot is.

Forrás: Növekedés.hu