Elindult az első magyar online üzleti közösség az országban

üzletemberek, kézfogás
Business associates shaking hands during meeting
Vágólapra másolva!
Az Origo korábban megírta, hogy tesztidőszak zajlik a Brillit.com oldalán, amely vállalkozások ezreit képes összekapcsolni árajánlatok, üzleti kapcsolatok egymásra találása céljából. Az első magyar online üzleti közösség tesztje a dél-alföldi régióban sikeresen lezajlott, így mostantól az ország bármely vállalkozása ingyen használhatja a weboldal szolgáltatásait.
Vágólapra másolva!

2019. április 5-től már országszerte használható a Brillit.com, a hónapokig tartó dél-alföldi tesztet követően.

A valóságban is megtapasztalt hiányosság utáni igény szülte meg a Brillit.com ötletét az egyik alapító, Kovács Imre üzleti életében. A vállalkozás célja, hogy segítsen egymásra találni az eladókat és a vevőket, azaz a beszerzőket és a kivitelezőket.

Bár létezik már hasonló oldal Magyarországon, a Brillit

az ajánlatok egymásra találásán túl üzleti közösséget is szeretne építeni.

A beszerzők számára, legyen szó akár termékről, akár szolgáltatásról, modernizálja az ajánlatkérés folyamatát, hiszen az azonnal eljut az összes, rendszerben lévő céghez, amely releváns az adott kérés kapcsán. A nyertest az ajánlatkérő választhatja ki. Zárt pályáztatás is választható, ekkor csak a meghívott cégek adhatnak ajánlatot. Sürgősség esetén a rendszerben kiemelhetők a beszerzési igények, az árajánlatok pedig visszakereshetők és monitorozhatók.

Cégek egymásra találását segíti a Brillit.com Forrás: AFP/PhotoAlto/Frédéric Cirou/Altopress

A kivitelezőknek azonban nem szükséges megvárniuk, míg megszólítják őket, ők maguk is böngészhetnek a kiírt beszerzések közt, amennyiben azok nem zárt rendszerűek, és reagálhatnak rájuk. A beszerzők pedig kedvencekké is tehetők, ekkor a kivitelező a beszerző egyetlen ajánlatáról sem marad le. Nem csak a beszerzők, de a kivitelezők is kiemelhetik az ajánlataikat a beszerző ajánlati listájában.

A rendszer alapszolgáltatásai díjmentesek, a Brillit nem számol fel semmilyen közvetítői jutalékot az üzletkötések után.

A vállalkozás hosszú távú célja a nemzetközi terjeszkedés.