Sokan érdeklődnek az FHB részvények iránt

Vágólapra másolva!
Jelentős az érdeklődés a Földhitel- és Jelzálogbank (FHB) Rt. részvényei iránt a november 10-én kezdődött nyilvános kibocsátáson. Boris Mihály, a Concorde Értékpapír Rt. igazgatója szerint várhatóan az igények meghaladják majd a nyilvános kibocsátáson értékesítésre szánt 350 ezer darab részvényt. Ebben az esetben a zártkörű kibocsátásra szánt értékpapírokból átcsoportosítanak legfeljebb 250 ezer darabot.
Vágólapra másolva!

Az FHB-részvényeket párhuzamosan zajló nyilvános és zártkörű forgalomba hozatalban értékesítik. A 6,6 milliárd forintos jegyzett tőkéjű hitelintézet 50 százalék mínusz egy szavazatnak megfelelő mértékű pakettjét - egy részvény híján 3,3 millió darab, egyenként ezer forint névértékű részvényt - értékesítenek.

A nyilvános értékesítésre 350 ezer darabot, a zártkörűre pedig 1 874 899 darabot ajánlanak fel, a nyilvános pakett azonban az érdeklődéstől függően 900 ezer darabra is nőhet a zártkörű értékesítés terhére. A 800 ezer darab "B" sorozatú törzsrészvényt a bank partnerei vásárolhatják meg. A munkavállalók számára 275 ezer darab részvényt különítenek el, amelyet 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak meg.

A meghirdetett maximumár 4900 forint. A zártkörű értékesítési árat előreláthatóan november 15-én állapítják meg az intézményi befektetők ajánlatai alapján, könyvépítéses módszerrel. A nyilvános értékesítési ár a zártkörű ár és a maximumár közül az alacsonyabb lesz és várhatóan november 18-án teszik közzé. A maximumár a saját tőkére vetítve 300 százalékos árfolyamot jelent, s ha ezen az áron értékesítenék a részvényeket, az állam 16,2 milliárd forintos bevételhez jutna a névértéken 3,3 milliárd forintos pakett értékesítéséből.

Nyilvános ajánlat az FHB részvényeire/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031103nyilvanos.htmlIndul az FHB magánosítása/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031027indul.htmlJelentős eredményjavulás az FHB-nél/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030924jelentos.html