Vágólapra másolva!
Jelentős sikert aratott a Macskám mint Szókratész című magyar rövidjátékfilm a világ egyik legprominensebb független filmes fesztiválján, a Párizsban évről évre megrendezésre kerülő ÉCU - The Independent Film Festival-on.
Vágólapra másolva!

A "Merj független lenni" mottó alatt szerveződő fesztivál olyan alkotásokat vonultat fel, amelyek egyéni hangvételükkel és témaválasztásukkal, illetve új utakat kereső kreatív megoldásaikkal tűnnek ki.

A fesztivál egyik legnépszerűbb kategóriája a filmiskolai hallgatók filmjeinek ad bemutatkozási lehetőséget. Idén tizenkét versenyfilmet válogattak be a rangos kategóriába a világból, ezek közül választotta legjobbnak A Macskám mint Szókratész című filmet a nemzetközi zsűri.


A filmet a budapesti Metropolitan Egyetem végzős növendéke, Krisztics Villő írta és rendezte. A történet szerint Szókratész, a provokatív görög filozófus kóbormacskaként tér vissza és felforgatja egy lakásfodrászat életét, ahol mindenki azt hiszi magáról, hogy mindent tud a világról.

Macskám mint Szókratész Forrás: Krisztics Barbara

A lírai groteszk hangvételű film főszerepeiben Sodró Eliza, Vasvári Emese, Molnár Áron, Bordán Irén és Voith Ági látható. A film operatőre Győri Márk volt, zenéjét Czvikovszky Gábor szerezte.

A díjat az alkotók nem vehették át a párizsi helyszínen, mivel a COVID-19 járvány miatt a fesztivált zárt ajtók mögött, internetes felületen tartották meg.

A Metropolitan Egyetem és a StratComm koprodukciójában készült film jelenleg a fesztiváloztatás szakaszában van, előreláthatóan az ősz folyamán kerülhet a magyar közönség elé.