Bemutatták az akkumulátort, amellyel egy villanyautó ezer kilométert is képes megtenni egyszerre

Vágólapra másolva!
A pekingi Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb akkumulátorát a CATL.
Vágólapra másolva!

Nyolc hónappal a Shenxing szupergyors töltésű akkumulátor piaci bevezetése után a CATL újabb fejlesztéssel állt elő. A vállalat a Pekingben megrendezett Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be a Shenxing PLUS-t: a szupergyors töltésű LFP (lítium-vas-foszfát) akkumulátor-technológiára épülő újdonság 4C szupergyors töltéssel 1000 kilométer feletti hatótávolságot képes elérni, amelynek köszönhetően az utasok egy töltéssel tehetik meg például a Budapest-Firenze útvonalat.

catl
Fotó: CATL

A Shenxing Plus anód- és katódtechnológiája növeli az akkumulátor energiasűrűségét, miközben hatékonyan szabályozza a térfogattágulást a töltési és kisülési ciklusok során. Az akkumulátorgyártásban elsőként használt, egy darabból álló burkolat optimalizálja a belső térkihasználást is.

A nagy hatótávolság mellett a Shenxing Plus szupergyors töltést is kínál, mindössze 10 perc alatt akár 600 km-es hatótávolságot képes biztosítani. A másodpercenkénti egy kilométeres töltési sebességgel az új akkumulátor egyedülálló a piacon.

A CATL Debrecenben építi meg a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyárát.