Börtönbe is kerülhet a Harry Potter könyvek írója

J.K. Rowling
Vágólapra másolva!
J.K. Rowling inkább menne börtönbe, minthogy betartsa az LMBTQ-mozgalmak által korlátozott szólásszabadság új törvényeit.
Vágólapra másolva!

J.K Rowling a Harry Potter könyvek írónője bár generációkat vett rá az olvasásra, a eltörlési kultúrának köszönhetően jó ideje csak negatív kontextusban kerül elő a neve.

Ennek oka csupán annyi, hogy Rowling több fórumon is „nők"-nek hívta a nőket, illetve volt, hogy visszautasította, hogy a nőkre „menstruáló emberekként" hivatkozzon, ezzel pedig felbőszítette a transzneműek közösségét, akik kikérik maguknak ezt a szerintük kirekesztő és gyűlölködő hangnemet – ezért kirekesztéssel és gyűlölködéssel fordulnak azóta Rowling felé.

Persze ép eszű emberben meg sem fordulna a gondolat, hogy azért, mert a nőket valaki nőnek nevezi, a gyűlöletkeltésre vagy kirekesztésre kellene gondolnia, ez már egy új világ, ahol az ép ész nem számít, az identitáspolitika azonban mindenek felett áll. Olyannyira így van ez, hogy Rowling akár még börtönbe is kerülhet „nemkívánatos magatartása" miatt: A Fox News szerint, ha valakit szándékosan helytelen névmással neveznek, az Egyesült Királyság munkáspárti kormánya szerint gyűlöletbűncselekménynek tekinthető, amely börtönbüntetéssel sújtható.

Az már most „gyűlöletbűncselekmény" az országban, ha valaki szándékosan összetéveszti a nemét a másiknak, abban az esetben, ha bizonyítható, hogy e mögött az „áldozat" transznemű identitásával szembeni ellenségeskedés motiválja - szögezte le tavaly a brit parlament. De a Munkáspárt bejelentett politikája még tovább vinné ezt a büntetést.

Szerintük ugyanis a konzervatívok nem védik meg az LMBTQ+ embereket, hiszen szerintük a konzervatívok képtelenek kezelni a gyűlölet-bűncselekményt, beleértve az erőszakos „gyűlöletbűncselekményeket" is. A Munkáspárt ezért ígéretük szerint meg fogja erősíteni a törvényt annak biztosítására, hogy az LMBTQ+ ellenes gyűlölet elkövetői többé ne kerülhessék ki a hosszabb büntetéseket - mondta el Anneliese Dodds, A Shadow Women mozgalom tagja és korábbi parlamenti képviselő – a portál szerint.

Jelenleg az áldozat nemi identitásának gyűlöletéből fakadó támadások „súlyos bűncselekménynek" tekinthetők, ebbe a kategóriába korábban a faji vagy vallási alapon gyűlöletből fakadó bántalmazás és zaklatás tartozott, így az ilyen bűncselekmények elkövetőit akár két évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

A Fox News Digital megkereste a brit Munkáspártot, hogy nyilatkozzon a jövőbeli tervekről, amennyiben a párt a következő parlamenti választásokon (amelyeket legkésőbb 2025 januárjában kell megtartani) visszaszerzi a hatalmat, de még nem érkezett tőlük válasz.

Bár a Munkáspárt által beígért szigorítás valóban szembe megy a józan ésszel, sőt még a szabadságjogokat is nagyban sérti – annak ellenére, hogy a szabadság védelmének látszatát tűzi ki zászlajára, sajnos a korszellem kedvez az ilyen típusú őrület terjedésének, ezért még az is lehet, hogy Rowling hamarosan tényleg rács mögé kerül majd. Szerinte egyébként a börtön megérné a harcot a valóság „kényszer tagadása" ellen, ahogy ő fogalmaz: „boldogan" börtönben töltené az idejét, ha az Egyesült Királyság kormánya tényleg gyűlöletbűnnek minősíti azt, ha valakit rossz névmáson hívnak.

„Szívesen vállalom a két évet, ha az alternatíva a kényszerű beszéd és a szex valóságának és fontosságának kényszerített tagadása" – tette közzé Rowling X-en (korábban Twitteren), miután az egyik felhasználó szembesítette azzal, hogy a Munkáspárt alatt viselkedése két év börtönt érhet, majd viccelődött is azzal, hogyan töltené el a börtönbüntetést:

„Nyilvánvalóan valamilyen könyvtári munkában reménykedem, de úgy gondolom, hogy a konyhában is jól elboldogulnék" – írta.