Megrázó felvétel a tuniszi terrortámadásról

Tunézia merénylet Bardo múzeum
Vágólapra másolva!
A videón egy olasz turistacsoport hallgatja az idegenvezetőt, amikor a lövések eldördülnek.
Vágólapra másolva!

Megrázó videót tett közzé a La Repubblica olasz lap a múlt heti tunéziai terrortámadásról, amelynek során 23 ember, köztük 20 turista vesztette életét, és 47-en megsebesültek. A felvételen egy olasz turistacsoport hallgatja idegenvezetőjét a tuniszi Bardo Múzeumban, amikor lövések dördülnek el. A látogatók először találgatják, mi történhetett, aztán elkezdenek menekülni.

Kattintson a képre a videóért! Forrás: La Repubblica

A véres merényletet hárman követték el a biztonsági kamerák felvételei alapján. Két merénylőt a biztonsági erők lelőttek, mindketten húszas éveikben járó tunéziai állampolgárok, akik Líbiában kaptak fegyveres kiképzést. Harmadik társuk elmenekült.

A tuniszi Bardo Múzeum megtámadása több mint egy évtizede a legsúlyosabb merénylet volt az észak-afrikai országban. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára.

Vasárnaptól lesz ismét látogatható

A rendőrség megerősítette a biztonsági ellenőrzést a helyszínen: az épületegyüttes bejáratánál új biztonsági kapukat szereltek fel. Hétfőn Habíb Eszid tunéziai kormányfő menesztett több biztonsági illetékest, köztük a tuniszi rendőrfőnököt és a Bardo Múzeum biztonsági főnökét, miután hiányosságokat tapasztalt a tuniszi komplexum védelmében. A múzeum csak vasárnaptól lesz ismét látogatható.

A Bardo Múzeumról az Origo szerzője is írt korábbi tunéziai beszámolójában, itt olvashatja.