Pazar szállás egy síugrósánc tetején – ráadásul ingyen

Holmenkollen sánc Oslo
Vágólapra másolva!
Egy drótkötélen lezúgva lehet kicsekkolni a 64 méter magasan lévő apartmanból.
Vágólapra másolva!

A norvég főváros mellett lévő Holmenkollen-sánc eddig csak a síugrók és szurkolóik előtt volt ismert. Egy ügyes marketingfogásnak köszönhetően azonban most sokan mások is felfigyelhetnek a fantasztikus környezetben épült alkalmatosságra.

A sísánc tetején, ahol normál esetben a síugrók gyülekeznek a versenyek alatt, egy luxus apartmant alakítanak ki, ahol bárki tölthet egy éjszakát, ha szerencséje van. A versenybe az Airbnb szállásfoglaló portálon keresztül lehet benevezni március 16-ig.

Két nyertest választanak majd ki, mindegyikük egy-egy éjszakát tölthet párjával a különleges szálláson március 26-án vagy 27-én. A szerencsések a szobához tartozó teraszon gyönyörködhetnek Oslo fényeiben, és egy gyertyafényes vacsorát is elköthetnek ott. Reggel pedig akár egy drótkötélen is leereszkedhetnek, és kipróbálhatják Norvégia legizgalmasabb tobogánpályáját (a tobogán egy szánkóhoz hasonló téli sporteszköz).

Pazar kilátás Oslóra

Jeanette Hansen, a Holmenkollen-sánc működési igazgatója egy őrült ötlet valóra váltásának tartja a versenyt. Szerinte ez az akció remek lezárása a szezonnak, miután március 14-15-én ott tartják a FIS síugró-világkupát. Másrészt Norvégia szépségeire is felhívja az utazók figyelmét, hiszen nyilvánvalóan erről a szállásról nyílik majd a legszebb kilátás a fővárosra.

A Holmenkollen-sánc maga is impozáns látvány, de a kilátás róla még lenyűgözőbb. A képre kattintva videót nézhet az apartmanról. Forrás: Holmenkollen

A sísáncot egyébként éppen öt éve nyitották meg. Az indulási helyiség a földtől 64 méter magasan van, a létesítmény építéséhez 100 tonna acélt használtak fel – írja a Daily Mail.