Panoráma közel 100 méterrel az óceán felett

Quantum of the Seas tengerjáró
Vágólapra másolva!
A Quantum of the Seas novembertől visz utasokat, és a legmodernebb óceánjáró lesz.
Vágólapra másolva!

Novemberben kezdi meg működését a Royal Caribbean International társaság legújabb hajóosztályának első képviselője, a Quantum of the Seas. A bruttó űrtartalma ugyan kisebb, mint a világ legnagyobb tengerjárójáé, az Allure of the Sea-é (amely jövőre a Földközi-tengerre érkezik), de a berendezése számos újítást tartalmaz majd.

A hajónak 16 olyan szintje lesz, amelyet az utasok használhatnak. Ezek közül nyolcon tengerre néző, balkonos kabinok lesznek. Összesen 2090 kabin lesz az óceánjárón, amelyekből 1571 balkonnal rendelkezik. A belső kabinok lakói virtuálisan élvezhetik az óceán látványát, hiszen egy 80 hüvelykes átmérőjű HD-képernyőn láthatják a hajó körüli élő képet.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A tengerjárón lesz természetesen külső és belső medence, egy csak felnőtteknek fenntartott szoláriumos medence, pezsgőfürdők, a gyerekeknek pedig vízi park. A szórakoztatásról színház, kaszinó és egy kétemeletes koncertterem gondoskodik, valamint egy 270 fokos panorámát biztosító, 540 vendéget befogadó lounge is helyet kapott.

Lebegés a szélben

A fedélzeten lesz szörfszimulátor és mászófal, kosárlabda-, görkorcsolya- és dodzsempálya, trapéziskola, valamint a tengerjárók közül elsőként egy olyan függőleges szélcsatorna is, ahol az utasok kipróbálhatják a szabadesés élményét. Újítás lesz az a 7,1 tonnás üvegkapszula is, amelyben egyszerre 14 vendég emelkedhet fel a 41 éter hosszú daruval a hajó legtetején, így akár 91,5 méter magasból szemlélhetik 360 fokban a környező világot.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Royal Caribbean Cruises Ltd.

A Royal Caribbean korábbi óceánjáróihoz képest ezen a hajóosztályon nem lesz egy fő étterem, a vendégek, nem ragaszkodhatnak egyetlen asztalhoz és pincérhez az egész út alatt. A dinamikus vacsora koncepciójának megfelelően az utasoknak minden estére előre kell foglalniuk helyet az általuk preferált étterembe. Ezekből 18 van, egy részükért külön kell fizetni.

A Quantum of the Seas első útját november 2-án teszi meg az angliai Southemptonból az amerikai New Jersey államban lévő Cape Liberty kikötőjébe. A nyolcéjszakás útra a legolcsóbb jegy 1019 euró (320 ezer forint).