Ilyen a világ első hologramos állatkertje, ami tele van meglepetésekkel - videó

Vágólapra másolva!
A világ első hologramos állatkertjét tavaly nyáron nyitották meg, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend. A parkban azonban nemcsak olyan állatokat láthatunk szinte testközelből, amelyeket egy állatkertben is, hanem ennél sokkal több fajjal találkozhatunk. De ez még nem minden! Mutatjuk, milyen teljes egészében ez a futurisztikus állatkert!
Vágólapra másolva!

Az ausztráliai Brisbane-ben tavaly júliusban nyitották meg a világ első hologramos állatkertjét. A modern technikának köszönhetően a parkba látogatók rengeteg állat élethű hologramját megcsodálhatják.

 

A világ összes pontján sétálhatunk a parkban, az afrikai szavannáktól kezdve egészen a sarkvidéken élő állatfajokkal találkozhatunk.

Sőt, még a múltba is visszamehetünk, egészen az őskorig és láthatjuk a T-rexet a látogatók között sétálni.

@ohmygeeknet En Australia abrió el «Hologram Zoo», un zoológico que no tiene animales reales, sino una serie de proyecciones holográficas en 3D con luz láser. Esto te permite, al usar unas gafas, asimilar la experiencia como si estuvieses con el animal frente tuyo, incluyendo otras sensaciones a través de aromas y brisas mientras haces el recorrido. #Hologramas #HologramZoo #Zoologicos ♬ sonido original - OhMyGeek!

A hologramos állatkertben lézerfény vetíti az állatokat a levegőbe, amit egy speciális szemüveggel lehet nézni.

 

Emiatt mindenki személyre szabott élményként élheti meg a látogatást.

 

A park igazgatója, elmondta az emberek azt gondolják, ez csak egy szimpla hologramos állatkert, azonban szerinte ez annál sokkal több.

 

Ahogy a szavannán sétálunk, nemcsak az állatokat láthatjuk, de még az illatokat is érezhetjük és az időjárási körülményeket is érezhetjük

- mondta a park igazgatója.

image

Elmondta, sokan szkeptikusak a parkkal kapcsolatban és nem tartják jó ötletnek, mivel a természet csodáit nem lehet ilyen körülmények között átélni. Szerinte azonban

 

ebben a parkban olyan állatokkal találkozhatunk, amikkel egy állatkertben nem.

 

Ilyen például a kék bálna vagy a dinoszauruszok.

image

Az állatkertet úgy tervezték, hogy minden korosztály számára szórakoztató legyen.

 

A kisgyerekek is nagyon szeretik. Kisgyerekeket látok, ahogy nézik pingvineket és kinyújtják a kezüket, hogy megérintsék őket

 

- meséli.

Az idősebb korosztály is nagyon élvezi ezt a modern állatkertet. "Minden látogatás után azt mondják: ez egyszerűen elképesztő volt!" - tette hozzá az igazgató.

Forrás: DailyMail