Nyitott ajtóval repült az Air China repülőgépe

Nyitva az Air China gépének ajtaja
Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy mechanikai probléma lehetett, mert a személyzet nem jelentett szokatlan helyzetet.
Vágólapra másolva!

A kínai médiában olyan képek bukkantak fel, amelyek egy repülőgépet nyitott ajtóval ábrázolnak. Az eset még február 16-án történt a pekingi repülőtéren, de a helyi média csak azután kapta fel az ügyet, hogy repüléssel foglalkozó online chat csoportokban feltűntek a fotók.

Az nem derül ki a képekről, hogy azok fel- vagy leszálláskor készültek. Ami biztos, hogy az Air China Boeing 737-800-as típusáról van szó.

A zár normál pozícióban volt

Az Air China szóvivője a Hszinhua hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a légitársaság alapos vizsgálatot folytatott le, és megállapította, hogy a zár normál pozícióban volt, amikor a repülő felszállt. Az út során nem jelentettek szokatlan helyzetet.

Nyitva az Air China gépének ajtaja Forrás: AirLive.net

A hírügynökség idézett egy Boeing-specialistát is, aki szerint emberi hiba vagy mechanikai probléma is okozhatta, hogy a külső zár nem a megfelelő pozícióban volt. Egy mechanikai probléma azonban nem veszélyeztette volna a repülés biztonságát ebben az esetben, mert egy belülről működtetett zárrendszer is van a repülőn – írja az AirLive.net.

Közelebbről még jobban látszik Forrás: AirLive.net

Az ajtókat egyébként repülés közben nem lehet kinyitni. Egyrészt a légnyomáskülönbség miatt, másrészt egyéb mechanikus és elektronikus biztonsági eszközök is megakadályozzák ezt.