A repülőn felejtették az alvó utast

United Express repülőgép leszállás közben
Vágólapra másolva!
Sötét volt és hideg, az ajtó pedig zárva, amikor az amerikai férfi felébredt.
Vágólapra másolva!

Tom Wagner Louisianából Kaliforniába tartott, hogy meglátogassa a nővérét. A United Express gépe először a texasi Houston repülőterén szállt le, ahol neki egy másik repülőre kellett volna átszállnia. A férfi azonban mély álomba zuhant, és senki nem keltette fel, hogy le kéne szállnia – írja az ABC televíziós csatorna portálja.

Amikor felébredt, egy hideg és sötét repülő fedélzetén találta magát egyedül, a bejárati ajtó be volt zárva. Először azt hitte, álmodik, majd arra gondolt, hogy ugyanazon a repülőn kell majd folytatnia az útját. Végül telefonált a barátnőjének, hogy be van zárva egy repülőn, és segítsen neki. Ő felhívta a légitársaságot, majd több mint fél óra múlva repülőtéri munkások jöttek érte a fedélzetre. Wagner lekéste a csatlakozást, de kapott egy hotelszobát éjszakára a társaságtól, valamint egy 250 dolláros utalványt.

A légitársaság elismerte a hibáját, és bocsánatot kért. Arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért nem vették észre a repülőn alvó utast a leszálláskor, de vizsgálatot indítottak az ügyben. A United Expressnek volt már hasonló esete: 2010-ben egy nő maradt Philadelphiában négy órán keresztül a gépen.