Bizarr, női nemi szervre emlékeztető felhő jelent meg Törökország felett

Lenticular cloud in Turkiye's Bursa 2023,Bursa,Gokmen Aerospace Training Center,GUHEM,January,lentic Horizontal
A furcsa lencsefelhő a Gokmen Aerospace Training Center (GUHEM) felett
Vágólapra másolva!
A törökországi Bursában ma reggel nagy meglepetésben volt részük az embereknek, amikor egy bizarr rózsaszínű felhő anyaga jelent meg az égen.
Vágólapra másolva!

A kör alakú felhő napkeltekor jelent meg, és közepén egy nagy lyuk volt.

Az ilyen típusú képződményt "lencsefelhőnek" nevezik - ez a felhő akkor alakul ki, amikor a levegő stabil, és a szél a dombok és hegyek felett azonos vagy hasonló irányból, különböző magasságban fújja át a troposzférát.

A felhasználók azonban gyorsan rámutattak arra, hogy ez a jelenség más tárgyakra hasonlít, beleértve a repülő csészealjakat és még a női nemi szerveket is.

A furcsa lencsefelhő a Gokmen Aerospace Training Center (GUHEM) felett Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Halit Mirahmetoglu

A felhőt a bursai Gokmen Aerospace Training Center (GUHEM) felett fotózták ma kora reggel.

A lencseszerű felhők latin neve altocumulus lenticularis, ami azt jelenti, hogy "mint egy lencse". Ezek ívelt, repülőcsészealj-szerű megjelenésükről ismertek, és általában 6 400-16 500 láb magasságban fordulnak elő.

"Ezek a furcsa, természetellenes kinézetű felhők néha dombok vagy hegyek szélén alakulnak ki" - magyarázza a Met Office.

A Bursa felett megjelent lencsefelhő Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Mustafa Bikec

'Nagyon hasonlítanak a tudományos-fantasztikus regényekben szereplő repülő csészealjak hagyományos alakjára, és a valódi lencsefelhőkről úgy vélik, hogy világszerte az UFO-észlelések egyik leggyakoribb magyarázata.

A lencseszerű felhők a Met Office szerint a levegőben látható hegyhullámok jelei. Amikor a levegő átfúj egy hegyvonulaton, bizonyos körülmények között nagy állóhullámok vonulatát hozhatja létre a levegőben a szélirányban, hasonlóan ahhoz, ahogyan a folyóban a hullámok kialakulnak, amikor a víz átfolyik egy akadályon - tette hozzá a közlemény.