Sokkoló élmény: háromszorosára dagadt egy nő szája egy allergiás reakció miatt

Woman having hyaluronic acid injections hyaluronic acid Lips filling Hyaluronan Beauty Treatment Medical Syringe Injecting Anti Aging Skin procedure Serene People Femininity skincare Cosmetics Hypodermic Collagen Tissue Glamour Surgical glove Human Sensua
Hialuronsavas ajakfeltöltés tűszúrásos módszerrel (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy nő ajkai a normális méretük háromszorosára duzzadtak, miután súlyos allergiás reakciót váltott ki egy olcsó ajakfeltöltő anyag.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Basia Query a nevadai Las Vegasból feltehetőleg anafilaxiás sokkot kapott, miután a kedvezményes árú, tűszúrással nem járó eljárást elvégeztette, írja a Daily Mail. Kozmetikusa nagy nyomású levegővel működő hialurontollal lőtte be az ajkába a töltőanyagot a bőr alá.

Az eljárás azonban valószínűleg allergiás reakciót váltott ki, aminek következtében ajkai annyira megduzzadtak, hogy nehezen tudott enni, inni, sőt beszélni is. Az ijesztő képeket a linkre kattintva nézheti meg!

Anafilaxiás sokkról akkor beszélünk, amikor az immunrendszer vegyi anyagokkal árasztja el a szervezetet, ami vérnyomásesést okozhat, ami a légutak beszűkülését és elzáródását kockáztatja.

Hialuronsavas ajakfeltöltés tűszurásos módszerrel (illusztráció) Forrás: Science Photo Library via AFP/MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Microgen Images/Science Photo Li

A megrázó képek azt mutatják, hogy a nő mindkét ajka "hatalmasra" duzzadt, ami a nő szerint "a legijesztőbb dolog volt", és attól félt, hogy meg kell műteni.

Az orvosok hamar fogadták a kórházban, és adrenalint adtak neki, ami felgyorsította a szívműködést, így megemelte a vérnyomást és megakadályozta a légutak szűkülését.

A nő elmondása szerint az ajakduzzanata 24 órán belül csökkent, de "szuper zúzódások" maradtak rajta. Az asszony azóta lemondott az ajakfeltöltésről és más kozmetikai beavatkozásokról. Elmondta, hogy a családja "rettegett" és "nagyon dühös" volt a sokkoló élmény miatt.