Tompos Kátya súlyos beteg, támogató estet tartanak a megsegítésére

Tompos Kátya
Vágólapra másolva!
Tompos Kátya eddig titkolta betegségét, most olyan helyzetbe került, hogy kénytelen volt elismerni, milyen súlyos az állapota.
Vágólapra másolva!

Kollégái és barátai árulták el, hogy Tompos Kátya ritka daganatos megbetegedéssel küzd már évek óta, azonban most egy olyan helyzet áll fenn, hogy nem tudja megoldani a kezelés folytatását segítség nélkül. Apáti Bence, magyar balett-táncos és publicista tette közzé az üzenetet, mellyel segíteni próbál a 41 éves színésznőnek.

Bizonyára sokatoknak feltűnt, hogy Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is.  Ennek oka egy daganatos betegség - a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte. 

Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget" - kezdte bejegyzésében Apáti Bence, aki azt is elárulta, hogy a színésznő közeli ismerősei tudtak a betegségről, de az ő kérésére nem beszéltek róla.

Tompos Kátya
A színésznő évek óta küzd a ritka betegséggel, eddig titkolta
Fotó: Mudra László - Origo

Kátya kérésére eddig a pillanatig kizártuk a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljunk segítségért. 

 - írta Apáti, aki azt is leírta, hogy hogyan tudnak segíteni a súlyos beteg színésznőnek. 

Kollégái segítségképp szerveznek egy jótékonysági gálát "Szeretünk Kátya" címen, mely amelyre május 25-én kerül megrendezésre a Szegedi Nemzeti Színházban. A fellépők között szerepel Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Dolhai Attila, Falusi Mariann neve is. 

A gálán befolyt bevételt teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére szánják. Azok, akik nem tudnak részt venni a gálaesten, de segíteni szeretnének, ők a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára utalva is megtehetik, hogy tetszőleges összeggel támogatják Tompos Kátya gyógyulását. A gyűjtés határideje a koncert napja, május 25.