III. Károly király szívszorító dolgot árult el súlyos betegségéről

III. Károly király
Vágólapra másolva!
III. Károly király rákos megbetegedése három hónappal ezelőtt került nyilvánosságra. Az uralkodó kemoterápiás kezelésen vesz részt, egészségi állapotáról pedig nemrég újabb híreket osztott meg.
Vágólapra másolva!

Még februárban került nyilvánosságra, hogy III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A súlyos betegség akkor derült ki, mikor az uralkodó prosztatamegnagyobbodással került kórházba, azonban az orvosok észrevették, hogy baj van: daganatot diagnosztizáltak nála, ám nem prosztatarákról van szó. A pontos diagnózist eddig sem a király, sem a királyi palota nem közölte, ellenben az biztos, hogy jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kap.

A Buckingham-palota szerint a király "továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban". 

Az uralkodó ma már egyre több nyilvános eseményen vesz részt, ahol nyíltan beszél a jelenlévőknek a betegségéről is. Legutóbb egy rákos betegekkel foglalkozó központba látogatott, ahol az orvosokkal és a betegekkel is elbeszélgetett. Elárulta, hogy mikor megtudta, hogy rákos beteg, a diagnózis egyenesen sokkolta őt, és a mai napig kemoterápiára jár, ami nem csak testileg, de lelkileg is megviseli őt. Azonban igyekszik pozitívan hozzállni a történtekhez, és minden erejével a gyógyulására összpontosít.

Ez volt az eső alkalom a betegsége óta, hogy őszintén mesélt a diagnózisról, ami sokak szerint ritka pillanat, hiszen a királyi palota mindig mindent titokban tart.

III. Károly király pár nappal ezelőtt brit hadsereg légierejének vezérezredese címet adományozta fiának, Vilmos hercegnek, amivel sokak szerint Harry hercegnek üzenhetett, ugyanis Harry 2009-től 2014-ig szolgált ott. Az eseményen, amelyet a Middle Wallopban található múzeumban rendeztek veteránok is jelen voltak, ahol szintén szóba került a király betegsége. Egyikük elmesélte, hogy Károly a kemoterápia miatt elvesztette az ízérzékét, amiről nem tudni, hogy visszatér-e a kezelések után - számolt be róla a Daily Mail. 

Harry herceg visszautasította az ajánlatát

Harry idén már másodszor járt Nagy-Britanniában, miután februárban meglátogatta az apját, egy nappal azután, hogy bejelentették, hogy Károly rákos. Akkor csupán csak pár óráig volt Angliában, azonban ez már nagy előrelépés volt a kapcsolatukban, ugyanis köztudottan haragos a viszony közöttük. Tavaly június óta Harry herceg már nem térhetett vissza a korábbi királyi rezidenciájára, a Frogmore Cottage-ba, így egy hotelben szállt meg. Azonban a királyi család közeli ismerősei elárulták, hogy III. Károly király felajánlotta fiának, hogy a család egyik birtokán szálljon meg londoni látogatása során, azonban ezt Sussex hercege elutasította. Ez pedig nem csak a békülésre, de a közös találkozóra is kitűnő lehetőség lett volna