Szabó Zsófi drámai vallomása: Mindenki tudja, hogy ki vagyok, de senki nem ismer

SzabóZs
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, Szabó Zsófi nemrég visszatért a TV2 csatornához, ahol 19 évesen kezdte karrierjét a Jóban Rosszban című napi sorozatban. Mára a színészkedéssel felhagyott, de nem gondolja, hogy örökre. A műsorvezető most egy interjúban mesélt arról, miért alakult így az élete, hogyan érzi magát a visszatérése után, és milyen céljai vannak a jövőre nézve, közben azonban megrázó dolgokat is elárult a magánéletéről, hogy döntései mögött milyen gondolatok állnak.
Vágólapra másolva!

Szabó Zsófi elsősorban anyaként szeretné megállni a helyét, de egyedülállóként nincs könnyű dolga, ugyanis mindent magának kell megteremtenie. Kisfia, Mendel számára a legfontosabb, aki idén szeptembertől már iskolába megy. Édesanyja nagyon tudatosan neveli, és igyekszik őt óvni a nyilvánosság elől, mert más jövőt szán neki, mint magának.

Nézegetünk iskolákat, a kisfiam is várja. Engem ért megkülönböztetés a szó szoros értelmében azért, mert Szabó Gyula lánya vagyok.

Azokban az iskolákban, ahová én jártam, mindig volt olyan, aki kedvesebb volt velem, támogató, de kivétel nélkül mindegyik suliban „megtalált” egy tanár vagy valaki, aki kipécézett magának – én szeretném megóvni ettől a kisfiamat. Úgyhogy fontos lesz számomra az iskolaválasztásban az, hogy elkerüljük az ehhez hasonló helyzeteket. Ne kivételezzenek vele, de ne is bántsák amiatt, mert híres az anyukája. De szerencsére nem mutogatom őt a médiában. A vezetéknevét sem tőlem kapta, így bízom abban, hogy őt nem éri majd semmilyen atrocitás vagy hátrány. Mivel én ismert ember gyereke voltam, nem feltétlenül akarom ugyanezt a jövőt a fiamnak" - mondta Szabó Zsófi, aki ennek ellenére persze nem bánja, hogy a médiában helyezkedett el, de nagyon jól tudja, milyen hátrányokkal jár, amitől szeretné megóvni a kisfiát.

Szabó Zsófi mára már úgy érzi, elsősorban családjával alkot egységet, csak egymásra számíthatnak édesanyjával és testvérével, amiért nagyon hálás nekik, mert bármikor kérheti a segítségüket. Elmondása szerint vannak jó barátai, de a tavalyi év sok mindenre megtanította, mert rengeteg csalódás érte.

Nagyon nehéz, de 2024 az újrakezdés éve, például úgy tudok együtt dolgozni a tesómmal, az anyukámmal, hogy azzal mindhárman egymást építjük, és nem ők segítenek nekem, hanem egymást segítjük oda-vissza...

A bizalom fontos téma. Ahogy az ember idősödik, érik pofonok. Engem is ért az elmúlt évben egy-két olyan csalódás, amire soha nem gondoltam volna" - mondta, majd elárulta, hogy szakmai és magánéleti téren is érték csalódások.

Akár magánélet, akár munka tekintetében olyan, amire nem számítottam. És aztán arcul csapott.

 És pont ezért ezek a dolgok erősítik meg még inkább bennem azt, hogy a család, az anyukám, a testvérem soha nem lesz ellenem. Lehet, hogy megbántjuk egymást, lehet, hogy vannak otthon veszekedések, lehet, hogy van olyan, amiben nem értünk egyet, de akkor is egység maradunk... 

Nagyon nehezen teszem túl magamat ezeken a csalódásokon. Lelkis vagyok. Hónapok kellenek, amíg eljutok odáig, hogy ne gondoljak rá mindennap.

Szorongó típus vagyok, nagyon tudom emészteni magam, bántanak dolgok. Talán a munka az, ami átlendít ezeken. Ha nincs, akkor otthon vagyok, és agyalok. Nem mindegy, hogy úgy vagy-e jelen a gyereked életében, hogy rá figyelsz és rá koncentrálsz, vagy otthon vagy, és közben agyalsz" - árulta el Szabó Zsófi, aki már tudja kezelni ezeket a dolgokat, szakember segítségét sem szégyelli kérni, ha úgy adódik, de van egy jó barátja is, akit bármikor felhívhat, ha lelki gondjai vannak. 

A TV2-re visszatérő Szabó Zsófi azt is elárulta, hogy 15 év tapasztalattal a háta mögött is nagyon izgult, amikor először kellett bizonyítania a Mokka stúdiójában, még a lába is megremegett, de ezt tudja, hogy hamar el fog múlni, ha megszokja az új környezetét, és ők is megismerik őt.

A műsorvezető elsődleges célja az új lehetőség által, hogy jobban megismerjék a valódi énjét, ne csak a munkatársai, hanem a nézők, a nyilvánosság is, mert nagyon zavarja, hogy félreismerték az emberek.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire izgulok majd. 

Azt gondolná az ember, hogy 15 év után már nincs min izgulnia egy tévés személyiségnek. Hát van. És nem feltétlenül azért, mert élő adás vagy mert új a munkám. A körülötted lévő tényezők is befolyásolják azt, hogy te hogyan állsz magadhoz, mennyire vagy magabiztos. Rám nagyon hatnak azok a külső dolgok, amik érnek. Közben pedig a stáb is megismerhetett" - mondta.

Mindenki tudja, hogy ki vagyok, de senki nem ismer. Kevés ember tudja valóban azt, hogy ki az a Szabó Zsófi. Ez egy hiba, amin dolgozom, és amin szeretnék változtatni, de valamiért így alakult ki, így kellett lennie. Szeretném, ha ebből a Szabó Zsófiból többet látnának

- magyarázta a hot! magazinnak adott interjúban a műsorvezető, aki úgy érzi új lehetőséget kapott arra, hogy az eddigi hibáin változtasson az új mukakörnyezetben.