Szobrot avattak Kis Grófo édesapjának

Kis Grófo
Kis Grófo
Vágólapra másolva!
Szobrot avattak Szolnokon az idősebb Kozák László, Nagy Grófo emlékére, erről már korábban már írtunk. A férfi 2020-ban halt meg, elkapta a koronavírust, lélegeztetőgépre került, sajnos nem tudták az életét megmenteni.
Vágólapra másolva!

Kis Grófo őszintén beszélt arról, hogy van édesapja halála óta és mit érzett a szoboravatáson.

A szoboravatóra Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban került sor, ahol édesapám 1986 környékén elkezdte a páratlan zenei pályafutását. Bizton állíthatom, hogy nemcsak zenészként volt kiemelkedő, de emberileg is központi figuraként tartották számon, méghozzá európai szinten. Biztos vagyok benne, hogy nézett minket felülről és érezte, milyen büszkeség tölt el, hogy a fia lehetek. Ő csütörtökön lett volna 52 éves – mondta elérzékenyülve a Borsnak Kis Grófo, akit zenésztársai és politikusok is megtiszteltek jelenlétükkel. Többek között Mága Zoltán és Nótár Mary is ott volt Szolnokon csütörtökön.

Óriási megtiszteltetés nekem, hogy Kubatov Gábor alelnök úr is részt vett édesapám szobrának avatásán. Ő is azok közé tartozott, akik nagyon tisztelték apukámat, nekem pedig hatalmas elismerést jelentett, hogy részt vett ezen a számomra fontos eseményen. Mindez azt mutatja, hogy az édesapám munkásságát nem csupán a cigányság körében ismerték el, hanem az egész ország szerette őt. Rendkívül felemelő érzés volt részt venni ezen az ünnepségen, úgy érzem, hogy végre megnyugodott a lelkem... – tette hozzá a bulibáró. A zenész megalapította a Grófestyi-díjat, amit a kiemelkedően tehetséges fiatal zenészek fognak megkapni.

Forrás: Instagram/Kis Grófo