Pokoli szag és patkányok - megdöbbentő, mi lett Szilágyi István egykori otthonából

Szilágyi István színész gyilkosság meggyilkolása
Vágólapra másolva!
Noha új tulajdonosa lett a meggyilkolt színművész egykori otthonának, az épület erősen leromlott, a szomszédok szerint a ház mostanra veszélyes lett, ahonnan pokoli szag terjeng - írta a Bors.
Vágólapra másolva!

A XVII. kerületi ház már akkor sem volt jó állapotban, amikor Szilágyi István még élt és feleségével, illetve későbbi gyilkosával, a fiával együtt lakták a düledező ingatlant. A 2020 május harmadikán bekövetkezett brutális gyilkosság után a fiú Szilágyi Péter börtönbe került, ahonnan az ítélet szerint soha nem szabadulhat. Édesanyja pedig egyedül maradt a 30 milliós adóssággal terhelt ingatlanban.

Vidéki vállalkozó vette meg a házat

Az egykoron sikeres szobrászművész, Humenynszky Jolán 2021 februárjában kórházban halt meg, a horrorház sorsa pedig eldőlt, hiszen tudni lehetett, hogy bár a gyilkos fiú örökli meg, a bank idővel árverésre bocsájtja majd. Végül ez év februárjában a tulajdoni lap tanúsága szerint Szilágyi Péter nevére került az ingatlan, de még azon a napon bejegyzésre került az új tulajdonos is. Egy vidéki vállalkozó, árverésen 36 millió forintért szerezte meg a sötét múltú épületet és a hozzá tartozó telket.

„Elszabadult a pokol"

De mi történt azóta a területtel? Gyakorlatilag semmi, vagyis a természet, szép lassan visszavette az uralmat. Egy darabig hajléktalanok lakták, de ma már senkit sem látnak ott a környéken élők, akik szerint

mostanra egészségügyi vészhelyzet forrásává vált a ház.

„Egy kapavágás nem sok, annyi sem történt itt, amióta Joli néni meghalt. Még az a lakat is fent van, amit a segítői tettek fel, amikor kórházba került az a szegény asszony.

Pokoli szag terjeng

„Ami itt van, az már tarthatatlan! Szerintem ez konkrétan egészségügyi vészhelyzet és ez cseppet sem túlzás.

Arról nem beszélve, hogy a szomszédban bezárt kisbolt helyére most egy gyerekekkel foglalkozó alapítvány költözött. Nem is értem, hogyan tudnak itt biztonságosan kint lenni az udvaron!?"- tette fel a kérdést a felháborodott járókelő, aki reméli, hogy az új tulajdonos lassan tesz valamit annak érdekében, hogy felszámolja az áldatlan állapotokat, vagy legalább az önkormányzat lép valamit, hogy történjen végre valami a horrorházzal.