Itt vannak a részletek: Berki Mazsi mennyire felelős Berki Krisztián haláláért?

Berki krisztián, berki mazsi
Vágólapra másolva!
Május 6-án, szombaton van Berki Krisztián halálának első évfordulója. A 41 éves médiasztár váratlanul halt meg otthonában, ahol nagyobbik kislánya, Berki Natasa Zselyke talált rá édesapja holttestére. Az akkor 9 éves Natasa értesítette édesapja egyik barátját, aki rögtön segítséget küldött. A helyszínre kiérkezett Hódi Pamela és férje, Tóth Bence, valamint Berki Mazsi is, akik értetlenül álltak a történtek előtt. Berki Krisztián két kislányt hagyott hátra maga után és gyászoló özvegyét, Berki Mazsit, aki egycsapásra vívta ki egy ország ellenszenvét az elmúlt évben tanúsított viselkedésével. Azóta is sokszor kérdezik: mennyire tehetett - nyilvánvalóan csak áttételesen - férje haláláról?
Vágólapra másolva!

Berki Mazsi és Berki Krisztián házassága nem sokkal a férfi halála előtt válságba került, melyről mindketten nyíltan beszéltek a sajtóban, de a legbensőségesebb okokat nem árulták el. 2022 elején már külön éltek egymástól, de a kapcsolatukon szakember segítségével dolgoztak, hiszen kislányuk miatt is fontos volt számukra, hogy megoldják a problémáikat.

Ez nem csak a baba érkezése miatt volt, hanem azért azt tudni kell, hogy amikor egy házasság megromlik vagy rosszabb lesz, akkor az hosszabb idő – és azt gondolom, hogy ugyanennyi is kell, hogy rendbe tegyük" – vallotta a Mokka vendégeként Berki Mazsi, akiről csak később derült ki, hogy talán békülni sem akart és lehet, hogy már ekkor új kapcsolata volt a pár hónapos csecsemő mellett.

Berki Mazsi és Berki Krisztián korábban a Mokka vendégeiként TV2

Még akkor sem voltak rendben, amikor Berki Krisztián tragikus körülmények között meghalt - bár Berki Mazsi sírva nyilatkozta, hogy épp aznap készültek egy romantikus vacsorára. Az özvegy megtörten beszélt akkoriban és halottlátók segítségét kérte abban, hogy fel tudja dolgozni férje elvesztését. Berki Krisztián temetését is ő szervezte, az egykori médiasztárt május 26-án kísérték utolsó útjára a Farkasréti temetőben, akinek kívánságát teljesítve, fehér ruhában vonult a gyásznép. Ekkor még sokan együtt éreztek magára maradt özvegyével, aki innentől kezdve egyre sajátosabb módon mutatta ki gyászát.

Nem telt el sok idő és első botránya anyósával, Mayer Júliával volt, mely egyrészt Berki Krisztián sírhelyéből, annak elhanyagoltságából, másrészt a kettejük közötti kommunikáció hiányából adódott. Mayer Júlia sokáig nehezményezte, hogy fia özvegye elzárkózik tőlük és nem engedi meg, hogy találkozzon kisunokájával, Emma Katerinával. A két gyászoló nő hónapokig csatázott egymással, Berki Krisztián édesanyja pedig nyilvános sárdobálásba kezdett menye ellen, aki sosem reagált neki az ellene felhozott vádakra.

A közvélemény akkor kezdett felfigyelni Berki Mazsi különös viselkedésére, amikor férje halálát követően szinte azonnal Balira utazott, és azt állította, hogy ott kereste lelki békéjét.

Majd egyre gyanúsabbá váltak luxusutazásai és az, hogy özvegyként miből van annyi pénze, hogy ennyit utazzon és luxuskörülmények között éljen, hiszen Balin több mint egy hónapot töltött el.

Mindeközben többeknek feltűnt, hogy Berki Krisztián síremlékével nem foglalkozik senki, a mai napig egy fejfa jelzi, hogy hol nyugszik az egykori labdarúgó és médiaszeméyiség, akinek sokáig elszáradt virágok, felborult mécsesek, szakadt szalagok borították a sírhelyét. Végül két nappal halálának első évfordulója előtt megjelentek a munkások, akik elkezdték megépíteni Berki Krisztián síremlékét és még aznap be is fejezték a látványos sírkövet, melyet Berki aláírása és egy Jászai Mari idézet is díszít. Valószínűleg szándékosan erre az időpontra kérte a médiasztár családja a síremlék megépítését, melynek elhelyezésekor Berki Mazsi is a helyszínen tartózkodott.

Berki Krisztián temetése május 26-án Fotó: Polyák Attila - Origo

Korábban Berki Mazsi és Berki édesanyja, Mayer Júlia is azt nyilatkozták, hogy együtt választanak egy Berki Krisztiánhoz illő, látványos síremléket, melyről állítólag az özvegy már egyeztetett is egy sírkövessel, de sokáig nem történt előrelépés az ügyben. Jelenleg nem tudni, hogy a két nő szóba áll-e egymással, hiszen kapcsolatuk nagyon hullámzó volt eddig is. Főleg azután, hogy Mayer Júlia megtudta, hogy fia özvegyének máris új kapcsolata van, ami sok mindent megmagyaráz Berki Mazsi különös viselkedésével kapcsolatban.

- mondta akkor feldúltan Júlia asszony, aki unokája láthatása miatt próbál jó kapcsolatban maradni Berki Mazsival, mindezek ellenére is.

Berki Krisztián édesanyja a fia temetésén Fotó: Polyák Attila - Origo

A cikk folytatásáért lapozzon!