A Dal 2023: húsvéti különkiadás után jönnek az akusztikus elődöntők

válogató, A DAl 2023, zenei, show-műsor, show, műsor, zenés, verseny, mtva, televíziós, tévé
Budapest, 2023. április 1. Egri Péter énekes, gitáros, dalszerző, Mező Misi énekes, zenész, a Magna Cum Laude együttes alapítója és frontembere, Wolf Kati énekes, dalszerző, Ferenczi György zenész-énekes, a Rackajam együttes alapítója (b-j), a zsűri tagjai A Dal 2023 televíziós show-műsor negyedik válogatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. április 1-jén. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Nagyszombaton rendhagyó, ünnepi adással, A Dal – húsvéti válogatással készül a Duna 19:40-től. A korábbi évadok produkcióiból összeállított dalcsokor mellett a zsűritagok az ünnepkörhöz kapcsolódó személyes élményeiket, családi hagyományaikat osztják meg a nézőkkel. A dalverseny április 15-én az első elődöntővel folytatódik.
Vágólapra másolva!

Hazánk egyetlen dalválasztója idén is Magyarország slágerét keresi. Az élő show-ba jutott versenydalok négy válogatóban mutatkoztak be, és húsz dal jutott tovább az akusztikus fordulóba. A negyedik válogatóban a zsűripontszámok alapján négy dal csatlakozhatott az elődöntős mezőnyhöz. Legmagasabb pontszámmal Kocsis Tibor Szükség van rád című popballadája, amelytől Wolf Kati libabőrös lett.

Legmagasabb pontszámmal Kocsis Tibor Szükség van rád című dala jutott tovább a legutóbbi válogatóban Forrás: MTVA

A Potatopatch Színes Filmjéért Egri Péter majdnem elhagyta a zsűriszéket, hogy a színpadra ugorhasson a funky együttessel zenélni. Berki Artúr Világok Harca című előadása nemcsak énekesként, hanem szerzőként is meggyőzte az ítészeket. A művészetet a nemzeti öntudattal, a modern dallamvilágot a tradicionális elemekkel ötvöző szászrégeni zenekar, a Titán Éjféli járata tovább száguld Az Év Dala 2023 címért.

Mocskonyi Dörgő Most is ott a parton produkciója a nézőket a tengerpartra, a közönség pedig az ukulelés énekest az elődöntőbe repítette. A versenydalokat extra produkció követte, a Petőfi 200 alkalmából az Elmondanám... című versfeldolgozás Kardos-Horváth Janó előadásában hangzott el. A zenész 2021-ben együttesével, a Kaukázussal megnyerte a dalválasztót az Egyetlen szóval.

A Dal 2023 húsvét után, április 15-én az első akusztikus elődöntővel és tíz versenydallal folytatódik. Nagyszombatra a Duna dalversenye különleges adással készül.

A Dal – húsvéti válogatásban az ünnephez illeszkedő hangulatú és hangzású dalcsokrot hallhatnak a nézők a dalválasztó korábbi évadaiból.

A továbbjutók között van Berki Artúr is a Világok harca című előadásával Forrás: MTVA

A húsvéti hagyományokat bemutató adásban Wolf Kati a tojásfestésben mélyed el Hollókőn, Egri Péter a néptánctudását tökéletesíti, Ferenczi György a természet vad virága lesz – stílusosan – egy rackafarmon Lajosmizsén, Mező Misi pedig a zsámbéki Premontrei kolostor romjai között mesél a kereszténység legnagyobb ünnepéhez kapcsolódóan a hitéről.

Az ünnepi különkiadás után az elődöntőkkel folytatódik a verseny „Az Év Dala 2023" címért. 20 dal megújulva, akusztikus hangszereléssel tér vissza az élő show színpadára.

A Dal – húsvéti válogatás szombaton 19:40-től látható a Duna TV műsorán.