Vágólapra másolva!
Gyógyíthatatlan betegségéről vallott Christina Applegate.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, tavaly nyáron szklerózis multiplexet állapítottak meg Christina Applegate színésznőnél, akit a magyar nézők több filmben és sorozatban láthattak. Egyik legismertebb szerepe Kelly Bundy volt az Egy rém rendes családban, ő alakította Al és Peggy szőke, butuska lányát.

Christina Applegate Kelly Bundy karakterét vitte sikerre IMDb

Most a New York Times-nak arról beszélt, hogy a Halott vagy című sorozata első évadjának forgatása során már voltak jelei a betegségének. Érezte, hogy elveszíti az egyensúlyát, teniszezés közben pedig már nem úgy mozgott, mint korábban. "Bárcsak jobban figyeltem volna ezekre a jelekre, de honnan tudhattam volna?" - kérdezte.

Christina Applegate IMDb

A végtagjaiban többször érzett bizsergést, zsibbadást, de egészen a Dead to Me harmadik évadjának forgatásáig nem volt meg a diagnózis. Amikor megtudta, mi a betegség, és leállt a forgatás is, csak akkor kezdhette el a kezelést. Fel kellett dolgoznia ezt a problémát, de mint mondta, nem tud beletörődni, hogy súlyosan beteg. 18 kilót hízott már csak bottal tud járni, nemrég pedig öt járóbotot mutatott egy posztban. Mint írta akkor az 50 éves színésznő, a botok mostantól az élete részei lesznek.

Újabb évadot már nem forgat IMDb

A szklerózis multiplexet autoimmun betegségnek tartják, mivel ez egy olyan állapot, amelyben az immunrendszer idegenként azonosítja a szervezet saját anyagait és megtámadja azokat. Jelenleg nincs rá gyógymód, azonban rengeteg módszer van, amivel javítható a beteg állapota.

2008-ban mellrákkal diagnosztizálták, majd egy rákra hajlamosító gén miatt petefészkeit is eltávolították 2017-ben. Mindemellett súlyos alvászavarral és a korai menopauzával is diagnosztizálták korábban Christina Applegate-et.