Egy hónapig kómában volt Csík János

Csík zenekar, Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese, a Csík zenekar próbája Aszódon, 2021. 02.18.
Vágólapra másolva!
A bal kezemmel újra kellett tanulni mindent, két évig tartott a rehabilitációm - mesélte a Csík zenekar alapítója. 
Vágólapra másolva!

Egy súlyos baleset következtében egy hónapon át kómában volt, de Csík János szerencsésnek érzi magát, hogy nem emlékszik a balesetre: elmondása szerint lehet, ha volna emléke az esetről, talán soha többet nem vezetne autót.

Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja Fotó: Polyák Attila - Origo

A zenész 2002-ben szenvedett súlyos autóbalesetet: ő volt a hibás, a novemberi sűrű ködben nem szabadott volna előznie. Szemből jött egy teherautó, amely teljesen összetörte Csíkék kocsiját. Ráadásul nemcsak Csík János sérült meg, de az utasa is. "Jó nagy ütés érte a fejemet,

Előfordult, hogy emberek jöttek velem szemben mosolyogva. Kérdezték, Janikám, mi újság? És fogalmam sem volt, kivel beszélek" – mondta később Csík János, akit teljesen megváltoztatott a baleset.

Csík János Fotó: Polyák Attila - Origo

Most a Hotnak elmesélte, hogy két évig szenvedett utána, mire nagyjából rendesen működött a teste, de futni már nem tud. "Mindenesetre egy mérges kutya elől nem tudnék elszabadulni... A jobb kezemen kívül minden végtagomban fémek vannak bennem, nehéz lett a járásom, a bal kezemmel újra kellett tanulni mindent, két évig tartott a rehabilitációm" - emlékezett.