Top 10: ezek most a legjobb minisorozatok

Maniac
Vágólapra másolva!
Nincs ideje, türelme ahhoz, hogy öt-hat évadot végignézzen egy tévésorozatból? Netán gyűlöli a cliffhangereket, meglepő fordulatokat az egyes szezonok végén? Vagy csak úgy érzi, az alkotók túlságosan elnyújtják a történetet? Akkor a limitált szériákat, minisorozatokat önnek találták ki, hisz ezek nagy része csupán hat-tíz részből áll, és a végére rendesen le is zárják a sztorit, igyekeznek elvarrni minden szálat. Az elmúlt pár év terméséből ajánlunk olyan remek sorozatokat, amelyek maximum tíz epizódból állnak.
Vágólapra másolva!

Unbelievable (Hihetetlen)

8 epizód. A sorozat egy megtörtént bűntényen alapul, egy 2008 és 2011 közötti nemierőszak-sorozatot idéz meg, főként az egyik áldozat szemszögéből. A fiatal lányt, Marie-t (Kaitlyn Dever) először azzal gyanúsítják, hogy csak kitalálta az egész vádat, két nyomozónő (Toni Collette és Merritt Weaver) azonban egyre előrébb jut az ügyben. A történet krimiként is működik, de a hatásvadászat nélküli, száraz megvalósítás igazi drámává teszi.

Unorthodox (A másik út)

4 epizód. Szintén valós eseményeken alapul, és ugyancsak több szinten élvezhető, hisz nemcsak a lelki folyamatokra látunk rá, de egy izgalmas szökésnek, illetve üldözésnek is tanúi lehetünk. A történet egy fiatal lányról szól, aki egy szigorú New York-i zsidó közösség – azon belül pedig újdonsült férje – elől Berlinbe menekül, ahol egy egészen más közeggel találkozik, megpróbálja felfedezni önmagát. Deborah Feldman önéletrajza alapján.

Dispatches from Elsewhere

10 epizód. A sorozatot az Így jártam anyátokkal Marshallja, Jason Segel készítette, jórészt így töltötte ki az űrt, ami a korábbi, kilencéves munka után keletkezett az életében. A történet egy egész várost behálózó, a valóság és a fantázia határán mozgó játékról szól, amelyre jelentkezve véletlenszerűen kerül egy csapatba négy teljesen különböző ember – akikben csupán az a közös, hogy jóval többet várnak az élettől, mint amit addig kaptak tőle. A sorozatról bővebben írtunk itt.

Maniac (A mániákus)

10 epizód. A True Detective rendezőjének, Cary Fukunagának hála, elmerülhetünk két beteg – vagy legalábbis annak mondott – ember fejében, akiket Emma Stone és Jonah Hill alakít. A színészek valósággal lubickolnak a szerepükben, hisz érzelmi szimulációs kísérletek során újabb és újabb karakterekként jelennek meg: egymás után kémfilm, romantikus történet és fantasy is lejátszódik a képzeletükben, ami folyton ugrásra készteti a nézőket is.

Devs

8 epizód. A Szilícium-völgyben lévő csúcstechnikai vállalat egyik munkatársát meggyilkolják, pont aznap, amikor áthelyezik a titkos fejlesztési részleghez – mire a szintén a cégnél dolgozó barátnője nyomozni kezd, próbálja kideríteni, hogy mit is kutatnak az ominózus osztálynál. Ahogy az várható, jóval nagyobb dologba botlik, mint amire számított, miközben a nézők nemcsak akcióval, de egy rakás filozófiai problémával is találkozhatnak.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon is ajánlunk öt minisorozatot!