Mi lett a Knight Rider szereplőivel?

Knight Rider
Vágólapra másolva!
Az eredeti Knight Rider már 34 éve véget ért, a sorozat azonban többször feltámadt, a főszereplő, David Hasselhoff még tavaly is beszélt arról, hogy visszahoznák a szériát. A történetre sokan ma is nosztalgiával gondolnak, így utánanéztünk, hogy hol járnak, mit csinálnak mostanában az egykori szereplők. Mit kell tudni April és Bonnie alakítóiról vagy a KITT-et megszólaltató színészről?
Vágólapra másolva!

A szebb napokat is látott David Hasselhoff gyakorlatilag a Baywatch vége óta abból él, hogy ő David Hasselhoff, ott haknizik, ahová hívják, legközelebb például Joe Jonasszal barangolja be Berlint egy új utazós műsorban, a Cup of Joe-ban. A Knight Rider-ből a főszereplőről így is hallani ma is eleget, a Devont alakító Edward Mulhare pedig meghalt 1997-ben, de hova tűntek a többiek?

Patricia McPherson (Bonnie Barstow)

Forrás: NBC

A KITT-et karbantartó technikus, mármint az őt alakító színésznő már nem sok munkát vállalt a Knight Rider után: kis vendégszerepe volt például a MacGyver-ben és a Star Trek: Az új nemzedék-ben, utoljára 2009-ben láthattuk a 13-as raktár egyik epizódjában. Alapvetően már az 1990-es években visszavonult, feleség és háziasszony, illetve környezetvédő aktivista lett, sokat tett például a Ballona Wetlands nevű vizes terület megőrzéséért Dél-Kaliforniában.

Rebecca Holden (April Curtis)

Forrás: NBC
2019-ben a férjével, Joel Diamonddal Forrás: AFP/2019 Getty Images/Michael Tullberg

Ha még emlékeznek a nézők, Bonnie az első, majd a harmadik, negyedik évadban dolgozott a Michael Knight mögött álló alapítványnak, a második szezonban April helyettesítette őt. Az őt játszó Holden ma is aktív – jelenleg épp a Bucks of America című történelmi filmet forgatja –, igaz, túl ismert alkotásokban nemigen láthattuk. Akárcsak Hasselhoffnak, neki is vannak zenei ambíciói: már 1986-ban alapított egy countryegyüttest, 1997-1998-ban két lemeze is megjelent. 2015 óta Joel Diamond zenei producer a (második) férje, egy gyerekük van.

Peter Parros (III. Reginald Cornelius)

Forrás: NBC
2019-ben Forrás: AFP/2019 Getty Images/Tibrina Hobson

A negyedik évadra az RC3-nek becézett III. Reginald Cornelius is csatlakozott a csapathoz, az őt megformáló Parrost pedig azóta is szívesen foglalkoztatják a tévések és filmesek, jelenleg Tyler Perry sorozatában, a The Haves and the Have Nots-ban játszik, már több mint száz epizódban szerepelt. A One Life to Live és az As the World Turns című szappanoperákban is hosszabban láthattuk, vendégszerepben például a Castle-ben és a Halálos fegyver-ben is feltűnt. Két gyereke anyjával 2015-ben váltak el.

William Daniels (KITT hangja)

2012-ben a Grace klinikában Forrás: ABC

A magyar szinkronban Versényi László, az eredetiben pedig Daniels adta a hangját a csodakocsinak – az ő részét azonban külön vették fel, így Hasselhoff például csak hat hónapnyi forgatás után, a stáb karácsonyi partiján találkozott először a színésszel.

Daniels már 93 éves, de egészen 2017-ig szerepelt a Riley a nagyvilágban című sorozatban, előtte többek között a Grace kliniká-ban is láthattuk dr. Craig Thomasként. 2017-ben önéletrajzi könyve is megjelent, egyébként két gyereke van, a felesége 1951 óta Bonnie Bartlett, kétszeres Emmy-díjas színésznő.

Versényi László 1958-tól nyugdíjazásáig a Nemzeti Színház tagja volt, mellette rengeteget szinkronizált. A Knight Rider mellett dolgozott a 24, az Onedin család, A klinika, Az Alfa Holdbázis, a Dallas, a Magnum szériákban, sok száz másik produkció mellett. 2016 januárjában meghalt.

Peter Cullen (KARR hangja)

2018-ban, az Űrdongó premierjén Forrás: AFP/Valerie Macon

A KITT ellenfelét, KARR-t megszólaltató Cullen is már 78 éves, de a mai napig aktív, a Transformers-filmekben és a kapcsolódó rajzfilmekben, videojátékokban ő kölcsönzi a hangját Optimus Prime-nak. Szinkronszínészként rengeteget foglalkoztatják – az amerikai nézők olyan klasszikus rajzfilmekben is hallhatták, mint a Kacsamesék, a Csipet csapat, A gumimacik –, négy gyereke és három unokája van.