Lesz végre sorozat a Vissza a jövőbe-filmekből?

Vissza a jövőbe
Vágólapra másolva!
Bob Gale forgatókönyvíró megadta a választ.
Vágólapra másolva!

Minden idők egyik legszórakoztatóbb filmes trilógiái között szokták emlegetni a Vissza a jövőbe-filmeket, amelyben a fiatal Michael J. Fox utazik ide-oda az időben Marty McFly-ként az őrült dokival, hogy megakadályozzon családi tragédiákat, vagy épp megmentse az univerzumot a pusztulástól, mert felborul a tér-idő kontinuum. Részletek itt 0.55-től:

Most, hogy elkészült a musicalváltozat, felmerült, hogy lehet-e még újabb film vagy sorozat ebből a filmes brandből. Bob Gale, aki Robert Zemeckisszel megírta az eredeti trilógiát, elmondta, hogy kizárt, hogy remake készüljön. „Michael J. Fox nincs abban az állapotban, hogy forgasson egy filmet, és senki nem szeretné látni Marty McFly-t Parkinson-kóros betegként. És senki nem szeretne látni más színészt Marty McFlyként" – vélekedett. Példaképp felhozta a Star Wars-filmeket, ahol felbukkant az egykor fess, fiatal Luke Skywalker, csak épp öreg jediként. Gale szerint kissé fájdalmas volt ezt látni.

Gale is érzékeli, hogy sok stúdió nyúl vissza a régi sikerekhez, átalakítja azokat, újraforgatja, majd a nézők csalódottan csak annyit sóhajtanak: „Istenem, ezek tönkretették a gyerekkorom!" Mint mondta, nekik ez nem áll szándékukban, így aligha lesz új film vagy sorozat a repülő DeLoreanről.

Nem számít a pénz?

Azt állítja, hogy a stúdiófőnökök rendszeresen megkeresik, hogy mivel lehetne meggyőzni őket egy folytatásra, remake-re. „Semmivel" – mondják ilyenkor. „De egy csomó pénzt kereshetnétek" – győzködik őket. „Már kerestünk ezzel egy csomó pénzt" – válaszolják ilyenkor.

Marty anyja épp beleszeret időutazó fiába

Gale szerint senki nem küldi prostituáltnak a gyerekét, azaz nem adja el, és nem véletlenül tették ki a „The End" feliratot a harmadik rész végén. Most tehát biztosan nem lesz sorozat vagy folytatás... de ki tudja, mekkora összeg hallatán néz össze sokatmondóan Zemeckis és Gale?