Gáspár Kata: Kimerítő lány a 200 első randi Lucája

200 első randi
Vágólapra másolva!
Örömmel vette vissza a karaktert a sorozat második évadjára, de 35 fokban melege volt a szerepben, főleg azért, mert ki van párnázva combban és derékban. Nem egy faarcú, egykedvű figurát kapott, Luca nagyon sok mindent átél ebben a sorozatban, egyik pillanatban üvölt, ordít, utána vidáman nevet, majd sírva fakad – így Gáspár Kata is jócskán elfárad egy forgatási nap végén Interjú.
Vágólapra másolva!

Az első évad elején egy magas ház tetején, a perem szélén kuporogtál. Most volt ilyen extrém jeleneted?

Még nem fejeztük be a forgatást, de ma izgalmas napunk van, ugyanis kígyóval még nem forgattam. Kicsit féltettem, kicsit tartottam tőle, nem tudtam, mire számítsak. Amúgy csak hétköznapi veszélyhelyzetek vannak, a karakter miatt, ugyanis Luca sokat esik. Ha pedig én esek, akkor rendesen elesek, úgyhogy néha fáj, vannak rajtam lila foltok! Ma például vállal nekimentem a falnak, többször is. Volt egy helyszín, ahol nagyot kellett esnem, de nem történt nagy baj, csak a fenekemet éreztem sokáig.

Forrás: Origo

Hány napot forgatsz összesen a második évadra?

Ötvennyolc rész lesz, hetven nap körül forgatok. Belenyúlik az őszbe.

A karakter hogyan változik?

Mindenki fejlődik, mindenki változik, de Lucának ez nehezen megy. A családtagok is próbálják terelgetni, de nagyon makacs. Önfejű. Át kell mennie sok dolgon, hogy eljusson a végkifejletig.

A tévés szereplés óta jobban megismernek?

Nem vagyok celeb, sem látványosság, Páran odajönnek kedvesen, de roham nincs. Nagyon sok nő nézi a sorozatot, sok kismama, akiknek ez a napi egy óra jelenti az 'énidőt', ilyenkor végre tudnak egy kis időt szakítani magukra. Ők gyakrabban jönnek hozzám. Sokan persze

Nem tudják, hogy átlagos testalkatú lány vagyok, nem pedig molett, így csak nézegetnek. Egy ruhaboltban is odajött a minap egy nő, félve, mert nem hitte, hogy én vagyok Luca.

Forrás: Labancz Viki

Lett jó barátod a munka során?

Nem egy barátom lett, hanem több, és napi kapcsolatban vagyunk. Van egy külön levelezőcsoportunk, nagyon összetartunk. Még a forgatások után is elmegyünk bulizni valahová, például valaki lakására. Ha szabadnapunk van, akkor is írogatunk egymásnak.

Hány rendező dolgozik a sorozaton? Mennyire mások, mennyire kell alkalmazkodni az adott napi rendezőhöz?

Hatan vannak. Mindenki tudja, hogy melyik rendezőnél, mi fér bele és mi nem. Ha nagyon akarunk változtatni a szövegen, meg kell beszélni az írókkal. Amúgy jó a kapcsolat, egy hullámhosszon vagyunk mindenkivel. Nincs olyan, mint egy tanár a suliban, akitől tartunk. A kisebb improvizáció belefér, mert ismerik a karaktert, tudják, mi az, ami mehet. Például vállal nekimenni a falnak...

Forrás: Labancz Viki

Színházban néha hallani, hogy egy színész annyira átlényegül, hogy karakterben marad, és az előadás után még hisztérika vagy dölyfös gróf pár órán keresztül. Nálad hogy megy ez?

Annyira el lehet fáradni egy nap végére, hogy egyszerű, hétköznapi emberekké leszünk a végére. Amint elindul egy jelenet, átformálódunk, de amint vége, megy az ökörködés. Járai Mátéval nagyon sokat forgatok, ő pillanatok alatt tud változtatni. A karaktert azonban nem visszük haza és nem élünk vele.

Mi a volt eddig a legnehezebb ebben a munkában?

Luca ki van párnázva, a combja, a hasa, a tömés pedig iszonyú meleg. Ha kinn forgattunk nyáron, 35 fokban, akkor néha le kellett állni.

Forrás: Labancz Viki

Mi lassít még egy ilyen munkát?

Az elhúzó, zajos repülők miatt néha várni kell kinti forgatás esetében. Van, hogy nézelődnek az emberek, ilyenkor udvariasan, kedvesen meg kell kérni őket, hogy haladjanak tovább. Mátéval pedig egyszer annyira röhögtünk, hogy húsz percet csúsztunk. Egymásra sem mertünk már nézni, annyira nevettünk, a könnyünk kicsordult. Bocsánatot is kértünk a stábtól.

Milyen érzés csókolózni alig ismert kollégával?

Ne is mondd! Ha van idő kicsit ismerkedni a forgatás előtt, akkor persze más. De – mint sokan tudják – a felvételek nem abban a sorrendben készülnek, ahogy a történet zajlik. Azaz van, hogy jön egy színészkolléga, egyből fel kell venni a csókolózós jelenetet, és csak később forgatjuk a megismerkedést, az előzményeket. Az elég fura.

Forrás: Labancz Viki

Egy strandon mihez kezd Luca a pluszkilókkal?

Volt ilyen jelenet, mindenki úszkál nyáron a medencében, jól érzi magát, én meg állok kinn felöltözve... Nem vetkőzhettem le, nemhogy fürdőruhára, hanem még shortra sem, pont a párnák miatt. Ha a felvételnek vége, akkor sem csobbanhattam a haj, a smink miatt.

A gondolkodásokat befolyásolja, hogy hetven napig egy túlsúlyos nő vagy?

Volt, hogy ruhaüzletben levettem az M-es nadrágot, de aztán rájöttem, hogy az S-es az enyém. Kicsit más lett a testtudatom.

A személyiségemet azért nem alakította át. Tudni kell, hogy Luca nagyon sok mindent átél ebben a sorozatban, ráadásul az egyik pillanatban üvölt, ordít, utána vidáman nevet, majd sírva fakad. Kimerítő lány ez a Luca...

Forrás: Labancz Viki

A szövegtanulás könnyen megy?

Nem, mert nagyon sok a szövegem. Luca rengeteget beszél, ráadásul hosszú monológok is vannak a rádióban. A párbeszédeket pedig sokkal könnyebb megtanulni. Úgy megy csak, hogy leforgatjuk a napot, otthon még ráteszek másfél órát a következő adag szöveggel. Minden reggel korábban kelek, újabb másfél órát foglalkozom az anyaggal. Nekem sajnos nincs fotografikus memóriám, sokat ülök a szöveg fölött.

Színházban hol láthatnak a 200 első randi rajongói?

A Magyar Színházban vagyok tag. Ősszel próbálunk, a Gulliverben leszek.

------------------

A sorozatot minden hétköznap este 20 órakor láthatják a nézők a VIASAT3-on.